hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A vonatos étterem

2001. 12. 16.
Az olasz éttermek egy időben nagyon divatosak voltak, igaz, nem mindegyik volt a m?fajhoz méltó – szerencsére ezek többsége ma már más konyhákkal kísérletezik. A maradók egyike az Il Treno – A vonat. 

Több üzlet is fut eme név alatt, a választás az óbudaira esett – a hó is akkor kezdte, és a fedett parkoló komoly érv. Olasz étteremhez méltó hangulat – elegáns környezettel. A lényeg az étlapon van. Senki ne gondolja, hogy ilyenkor nem készülhet friss salátából jó előétel. Csirkecsíkok, öntet, pirítós és zöldségek, még az illata is jó. Hasonló tonhallal is rendelhető, de van sopszka saláta is – ez nagyon hasonlít a göröghöz, de ezen a néven még nem járatták le. Aki a különlegeset kedveli, az rendeljen kecskesajtot roston, és nem fog csalódni. Leves van, nem rossz. Ha már olasz, akkor legyen valamilyen tészta – kis hazánkban ennél többet nem is nagyon ismernek. A pizza friss, vékonytésztás és finom, és nem a megszokott hígított ketchupot adják mellé, hanem ahogy az illik, paradicsomszószt. Eme étek titka egyébként is a jó kemence – ha lehet, fatüzelésű, ilyen étterem több is akad a fővárosban, ezekben, ha más nem is, de legalább a pizza remek. Igazi kemence-rakó mesterek építik ezeket, fával hevítik, látványnak sem utolsók, nem beszélve a bennük készült ételekről. De aki nem szereti az olasz ételt, az se aggódjon, a libacomb szilvalekvárral és rösztivel sem megvetendő. Közben telik az idő, nem sietett senki – ünnepek előtti nyugalom. Gyerekeknek külön szájíz szerinti ajánlat. A végére maradhat egy jó kávé, ami itt nem csak fekete leves.

(Il Treno – Új Udvar, Bp. III., Bécsi út 38–44. Telefon: 437-8230. Nyitva tartás: H–P 10.00–22.50) (mlg)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!