Kereső toggle

Spektrum Tv-ajánló

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Rovatunkban a hat éve legnépszerűbb magyar nyelv? ismeretterjesztő tévécsatorna új bemutatóiból szeretnénk néhány filmre előzetesen felhívni a figyelmet. A Spektrum Televízió kábeltelevíziós hálózatokon, valamint a UPC Direct és az Antenna Mikró rendszerén érhető el.

A hidegháború főszereplői Valószínű, hogy a hidegháború idején többször is csak egy hajszálon múlott az, hogy nem történt az egész világot érintő katasztrófa. Erről a hétköznapi emberek nem sokat tudtak, a világ nagyhatalmainak vezetői azonban annál többet. Csak nemrég feltárt dokumentumok segítségével megismerhetjük azokat az embereket, akik kulcsszerepet játszottak a világpolitikában az 5o-es, 6o-as, és 7o-es években. Képet kapunk Nixon, Carter, Reagen, J.F. és Robert Kennedy, Gorbacsov és Thatcher tevékenységéről.

Bemutató: március 30-án pénteken 15:10Atomkatonák Hadászati feladatokat teljesítenek-e nukleáris fegyverek mellett, vagy sugárveszély ellen küzdő (s életüket igenis kockára tevő) emberek, netán a nukleáris energia más, újabb lehetőségein dolgozó kutatók? Vagy továbbra is csak a háborúk érdekében kiképzett, felfegyverzett, ám technikai csodákkal ellátott harcosok? A film megdöbbentő eredeti felvételeket mutat be az ötvenes évek amerikai légi, víz alatti és szárazföldi atomkísérleteiről.

Bemutató: március 23-án pénteken 15:20

Ismétlés: március 25-én vasárnap 9:55 és március 29-én csütörtökön 20:55Uralkodóházak A tizenhárom részes sorozat a világ legismertebb királyi családjait mutatja be. Betekinthetünk e családok tagjainak magánéletébe, szokásaikba, megismerhetjük az adott ország hagyományait és kultúráját, valamint az ország lakóinak viszonyát ezekhez a családokhoz. Láthatjuk a különböző koronázási ceremóniákat, és megtudhatjuk, milyen tradíciók övezik ezeket a szertartásokat. A film foglalkozik az uralkodóházak egyes tagjaival is, bemutatja a hobbijukat, azt, hogy mivel foglalkoznak, milyen álmaik vannak, és mik a terveik a jövőben.

Bemutató: március 29-től csütörtökönként 19:45

Ismétlés: március 30-tól péntekenként 22:55

Olvasson tovább: