hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kétszer kaszálnak

2000. 11. 18.
Rab Rábyt sokan ismerik. Voltak évek, amikor valódi esemény volt az ott elfogyasztott ebéd vagy vacsora. Voltak. Péntek este, a turistaszezonnak rég vége. Minden csendes, a helyiség zongoristája időnként szólaltatja meg a pianínót. Ősz van, már nincs kinek játszani, pedig egyáltalán nem zavaróak a felhangzó dallamok. Az étterem igazából egy régiségekkel foglalkozó boltra emlékeztet. Kicsit zsúfoltnak tűnik, talán a mélyre nyúló lámpák és csillárok serege teszi. Meg az, hogy szinte minden sötétbarna. Van, aki szereti. A nemdohányzó rész fegyelmét egy lovagi páncél felügyeli a sarokból. Nem túl szigorú, de rend van. Magyaros étel van, "biokaja" nincs, a választék nem nagy. A döntésben a fényképes melléklet (!) is segíthet. Pincérünk udvarias – szinte gyanús. A megrendelt gulyás kifejezetten finom, a tökéletességhez egy kicsit tovább kellett volna melegíteni. Másodikra egy-egy bécsi szelet kerül a tányérra. Nem túl vékony, nem túl vastag és borjú, nem rossz választás. Palacsinta lekvárral töltve és csokival leöntve a deszszert. Költemény? Nem, de egyszerűen finom. Fizetéskor meglepetést is szolgáltatott az évek óta rendkívül biztos, nem világhírű, konyhájáról híres hely. Nem, nem az árból engedtek! Kiszolgálónk közölte, külön kasszán vannak a fizetőpincértől, ezért ha borravalót kívánunk adni, azt neki jutassuk el. Bravó! Azért őszi-téli kirándulások végállomása még lehet a hely. Nem olcsó, de egy bepillantást még megér. (Rab Ráby, Szentendre) (mlg)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!