Kereső toggle

C. Ronaldo nem csak a labdára érzékeny

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Cristiano Ronaldo zselézett haja és túláradó önbizalma még a góljainak csodálattal adózó szurkolókat is megosztja. Az alábbi történet azonban bizonyítja: a portugál zsenit igenis meg tudják indítani mások problémái.

Nem csupán mulandó szép emlékeket, hanem egy új élet reményét adta egy rákos kisfiúnak Cristiano Ronaldo és menedzsere, Jorge Mendes - a nem mindennapi történetről a Canaria Investiga című lap számolt be terjedelmes riportjában.

A 9 éves Nuhazet 7 éve küzd a gyilkos kórral, és tavasszal az orvosok közölték a szülőkkel, Fabiola Guillénnel és Silvestre Guardiával, hogy nincs több remény a gyógyulásra, igyekezzenek boldoggá tenni fiuk utolsó heteit-hónapjait.

A megrendítő hír ellenére megfogadták a tanácsot: a halálos beteg gyeremekekkel és családjaikkal foglalkozó Kis Bátrak Egyesülete segítségével megkísérelték valóra váltani Nuhazet álmát, vagyis hogy a sportrajongó kisfiú találkozhasson Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid sztárjával.

A Kanári-szigeteken élő család májusban Madridba utazott, hogy megtekintse a királyi gárda utolsó, Mallorca elleni bajnoki meccsét - ám ekkor még nem volt biztos, hogy a másik, ennél is jelentősebb találkozó szintén összejön. Amikor a Kis Bátrak Egyesületének vezetője felhívta a szülőket a jó hírrel, az anyuka elsírta magát - Nuhazetnek azonban semmit nem mondtak. Számára olyannyira meglepetés volt a nagy találkozás, hogy amikor a meccs délelőttjén a Hotel Sheratonban Ronaldo „teljes életnagyságban" elé lépett, meg sem tudott szólalni. „Nem mondasz semmit?" - kérdezte a focista viccesen, majd megígérte, ha gólt lő, azt neki ajánlja (ahogyan ezt meg is tette). A fotózás után együtt ebédeltek, majd a család Jorge Mendes menedzser házában pihenhetett, este pedig Ronaldo saját páholyából tekinthették meg a Real 4-1-es győzelmét és a bajnoki címnek szóló fiesztát. A portugál csillag saját mezét is odaajándékozta Nuhazetnek.

A történet azonban itt nem ért véget.

A meccset követő hétfőn Jorge Mendes felhívta a Real Madrid elnökét, és a segítségét kérte a fiú gyógykezeléséhez. Nuhazet így jutott el Florentino Pérez személyes közreműködésével egy speciális spanyol gyermekklinikára, ahol felajánlották nekik, hogy egy kísérleti kezelés mellett  az Egyesült Államokban akár egy személyre szabott gyógyszert is készíttethetnek a kis beteg számára. Ráadásul a családnak a számlák miatt sem kell aggódnia, ugyanis a kórház már másnap megkapta Cristiano Ronaldo és Jorge Mendes átutalását, ami teljes mértékben fedezi a kezelés költségeit.

Ronaldo és menedzsere önzetlenségének köszönhetően Nuhazet kezelése tovább folytatódik, és a család reménykedve várja azt a gyógyszert, ami megmentheti az életét. (Közreműködött: Sztán Tibor)

Olvasson tovább: