hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Keresztény sportolók a legbefolyásosabbak között
Hittel a csúcson

2012. 04. 26.
Jeremy Lin 2012-ben nemcsak az NBA-ben szereplő New York Knicks csapatát vezeti, hanem azt a listát is, melyet a Time magazin állított össze a 2012-es évre vonatkozóan.

Ebben a listában azokat sorolják fel, akik a szerkesztők szerint a legnagyobb hatást gyakorolják az emberiségre az adott évben. Az érdekesnek tűnő eredményt a Time is egyből egy magyarázó mondattal vezeti fel: „A hatás természete változik." „A mikrofonok és televízió feltalálása előtt egy vezetőnek ki kellett állnia a tömeg elé és ordítania kellett. Ma elég, ha a Twitteren megoszt egy mondatot, ami milliókat ér el egy pillanat alatt. A befolyásolás soha nem volt könnyebb - vagy mulandóbb."

A Jeremy Lin februári berobbanásakor szárnyakat kapott New York Knicks teljesítménye az utóbbi időben alábbhagyott ugyan, a keresztény hitét büszkén valló irányító mégis jelentős előítéleteket rombolt le, és gyermekek millióinak mutat azóta is jó példát. „Eloszlatta azt a nézetet, mely szerint ázsiai-amerikai irányító nem tudja az NBA-t meghódítani, illetve azt is, mely szerint egy világklasszis sportoló nem tud egyszerre kiváló tanuló is lenni" - írja Linről szóló bejegyzésében a Time hasábjain Arne Duncan, az Egyesült Államok oktatásügyi minisztere, majd a Time magazin bevezető mondatára utalva folytatja: „Ellentétben azzal, ami fentebb olvasható, a 23 éves Jeremy Lin sikere nem egy hirtelen jött eredmény. Valójában ő a sikert régimódian érte el: kiérdemelte. Nagyszerű látni, amikor jó értékeket jutalmaznak a profi sportban, mert nem mindig ez a helyzet. Jeremy egy dologra figyelt, a győzelemre. Nekem mindegy, hogy ázsiai gyerek vagy, vagy fehér, vagy fekete, vagy hispán, Jeremy története azt mutatja, hogy ha határozott vagy, fegyelmezett és becsületes, akkor neked is van lehetőséged az esélytelenség fölé kerekedni!" - zárja Jeremyről szóló sorait a miniszter.

Jeremy a nevéből szójátékkal képzett Lin-sanity (insanity=őrület) jelenség kiváltójának az Istenbe vetett hitet említi, erről szóló kijelentése februári debütálása óta fent van hivatalos honlapján.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!