hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ilyen hokist még nem láttak
A 20 éves Galló Illés Kanadában is a csúcsra segítette csapatát

2012. 04. 12.
Első kanadai szezonjában - térdsérülése ellenére - évtizedek óta nem látott sikerre vezette a Sturgeon Falls Lumberjacks junior jégkorongcsapatát a 20 éves Galló Illés. A kiváló magyar hokis fiatal kora ellenére már számos sikert ért el. Legfőbb álma, hogy az NHL-ben szerepeljen - és hogy Istent szolgálja.

Miért éppen a jégkorong?

- A nővérem műkorcsolyázott, én pedig már négyévesen lejártam hozzá az edzésre, és a pálya szélén korizgattam. Aztán az óvodai csoporttal elvittek bennünket korcsolyázni a budapesti Pólus Centerbe, ahol egy hokioktató felfigyelt rám, és elhívott az esti edzéseikre, amit ugyanazon a pályán tartottak. Tulajdonképpen az Újpest utánpótlását építették ott, én pedig bekerültem a klub szupermini csapatába. Később, 2001-ben több lelkes szülő összefogásával megalakult a Budapest Stars, 8-tól 12 éves koromig ott játszottam. Rengeteg kupát és bajnoki címet nyertünk.

Ha nem kezdted volna el ilyen fiatalon a korcsolyázást, illetve a hokit, az nagy hátrányt jelentene?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!