hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Muambát visszaimádkozták a halálból

2012. 03. 29.
„Az imáitok működnek, minden egyes ima erősebbé teszi őt" - nyilatkozta örömmel Fabrice Muamba (fent, balra) menyasszonya, miután az angol Premier League-ben szereplő játékos állapota javulásnak indult. A Bolton 23 éves középpályása a múlt hétvégén esett össze a Tottenham elleni FA-kupamérkőzésen. Eszméletlen állapotban szállították a londoni Chest Hospital intenzív osztályára. Kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e, ötször kellett újraéleszteni.

A történtek után az egész futballvilág megmozdult Muambáért, akinek a családja mindenkit arra buzdított, hogy higgyen az ima erejében, és fohászkodjon a futballistáért. Ezt meglepően sokan megtették. „Gyerünk, Fabrice Muamba, imádkozunk érted" - twittelte a Manchester United sztárja, Rio Ferdinand. Klubtársa, Wayne Rooney is hasonlóan fogalmazott: „Remélem, Fabrice Muamba rendben lesz. Imádkozunk érte és a családjáért. Meg vagyok döbbenve." A Tottenham játékosa, Rafael van der Vaart pedig ezt írta: „Szörnyű, ami Muambával történt a meccs közben. Mind imádkozunk érte." Owen Coyle, a Bolton menedzsere így nyilatkozott: „Mindenki imádkozik Fabrice-ért, ami nagyon fontos, és ami igazi erőforrás a családjának." Erre rímelve a játékos menyasszonya, közös gyermekük anyja a Twitteren azt írta: „Fabrice túl fogja élni, mert az Isten jó. Nagyon szeretünk, maradj erős, mi imádkozunk érted." A brit lapok is olyan szalagcímekkel jelentek meg, mint „Isten kezében" vagy „Ima Muambáért".

Ezek után Muamba magához tért, már önállóan lélegzik, tud beszélni, és felismeri családtagjait. Edzőjével is beszélt, édesapjától pedig előbb fiáról érdeklődött, majd megkérdezte, hogy ki nyerte a meccset. Mikor megtudta, hogy félbeszakították a mérkőzést, megkérdezte, miért.

Az orvosok bizakodóak Muamba felépülését illetően, az azonban még kérdés, hogy karrierjét folytathatja-e. Coyle klubmenedzser szerint ez ebben a pillanatban jelentéktelen kérdés, mindenesetre „imádkozunk érte, hogy ugyanazon a szinten játsszon majd, mint korábban."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!