hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mélybe rántották
Kutasi Róbert REAC-igazgatórejtélyes öngyilkossága

2012. 03. 14.
Konkrétumok hiányában egyelőre mindenki csak találgatja, miért dobta el az életét Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója. Ismerői abban megegyeznek, hogy az életvidám sportvezető esküdt ellensége volt a fogadási csalásoknak. Ugyanakkor nehezen lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy azt követően vetette le magát a tizenhatodik emeletről, hogy csapatát is elérte a bundabotrány.

„Vége az életemnek. Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem" - ez volt Kutasi Róbert utolsó nyilatkozata, ami éppen aznap jelent meg, amikor öngyilkos lett. A nyilatkozat - és a tragédia - előzménye az volt, hogy két nappal korábban nyolc mérkőzés manipulálásának gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette és kihallgatta az egyesület hat jelenlegi és volt futballistáját, akik csütörtökön előzetes letartóztatásba kerültek (így már nyolc jelenlegi vagy volt REAC-os érintett a bundaügyben).

„Robi annak idején az elsők között írt arról, hogy milyen korrupt viszonyok vannak a magyar labdarúgáson belül. Azért is lett sportvezető, mert komolyan gondolta, hogy tiszta viszonyokat lehet teremteni" - mondta érdeklődésünkre egyik sajtós kollégája (Kutasi korábban sportújságíró volt), aki azonban nem érti, miért dobta el magától az életét. „Tiszta szívű ember volt, aki talán ennek az elveszített küzdelemnek minden fájdalmát túlzottan magára vette, és összeomlott. Kétlem, hogy érintett lett volna ezekben az ügyekben" - tette hozzá.

„Életvidám ember volt, aki nagyon szerette a családját, feleségét és kislányát. Nem tudom elképzelni, hogy pusztán azért, mert hat játékosát őrizetbe veszik, ennyire összeomoljon" - vélekedett lapunknak Bocsák Miklós, a Sport Plusz főszerkesztője, aki a lapnak külsősként dolgozó Kutasival készített egy interjút a játékosok őrizetbe vételét követően. Mint elmondta, a klubigazgató nagyon maga alatt volt, de bevallotta, hogy állapotának csak részben oka az, ami a csapatnál történt. Ennél többet azonban nem árult el neki. „Nem tudom, mi lehetett még a háttérben, talán valami családi ügy" - fogalmazott Bocsák. Azzal kapcsolatban, hogy esetleg Kutasi úgy érezhette, hogy őt is eléri majd a bundabotrány szele, a főszerkesztő kérdéssel válaszolt: „Ki tudja, mi fog még kiderülni?".

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!