Kereső toggle

Az árulás

John Terry mindenkit becsapott

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Ha nem tudod, hol van a feleséged, akkor keresd először John Terrynél!” – ezt a rigmust az előző héten játszott Burnley–Chelsea mérkőzésen énekelgették a hazai csapat szurkolói azután, hogy kitudódott: a Chelsea ikonja, John Terry korábbi csapattársának, Wayne Bridge-nek a kedvesével folytatott viszonyt hónapokon keresztül. Az eset súlyosbító körülménye, hogy az egykori játékostárs egyben legjobb barátja is volt, ráadásul Terry nős, feleségétől két gyermeke született. A tavaly az „év angol apukájának” is megválasztott válogatott hátvéd mindenesetre most nagy öngólt rúgott, hiszen egyszerre kerülhet válságba házassága és válogatottbeli karrierje is.

„Nem érdekel John magánélete. A hétvégén, a Burnley ellen gólt lőtt, tegnap az edzésen jó volt, nekem meg csak ezt kell szem előtt tartanom" - fejtette ki szakmai elveit a londoni Chelsea FC edzője, Carlo Ancelotti. Az angol főváros „kékjei"-nek becézett csapat olasz trénere azt követően kezdett nem túl hosszú és nem túl mély filozófiai eszmefuttatásába, hogy az újságírók John Terry most kipattant botrányáról faggatták. A Chelsea valóságos kirakatemberének számító hátvéd helye és csapatkapitányi pozíciója gyakorlatilag „érinthetetlen" volt eddig mind a klubcsapatában, mind pedig az angol válogatottban. Sőt, Terry magánélete is piedesztálra lett emelve: 2008-ban őt választották az angol közéleti szereplők közül az év apukájának!

Személyes életének visszásságairól éppen ezt követően kezdtek sugdolózni, Terry pedig kétségbeesetten próbálta tisztára mosni magát. Az angol bíróságon még keresetet is benyújtott, hogy a mindenki hálószobájába belelátó angol bulvárlapok ne foglalkozhassanak házasságtörésével. Pechére a keresetet elutasították, így a sugdolózásokból címlapsztori lett: John Terry korábbi legjobb barátjának és csapattársának párjával, Vanessa Perroncellel 4 hónapon keresztül csalta feleségét. Nem mellesleg, Vanessa Terry feleségének is jó barátnője. Volt.

A történet valamikor 2003-ban kezdődhetett, amikor is a tehetséges balhátvéd, Wayne Bridge a Chelsea csapatába igazolt. Bridge a vele egykorú John Terryvel hamar jó kapcsolatba került a csapatban, a jó kapcsolat pedig később barátsággá vált. Kapcsolatuk olyan „legendás" eseményekig mélyült, mint a közös bevásárlások a Tescóban, vagy éppen a lóversenyeken való hatalmas összegek eltapsolása. Az angol sajtó szerint egy alkalommal több mint 10 millió forintnak megfelelő pénzt szórtak el együtt néhány óra alatt.

A lovak után jöttek a nők, szinte egyszerre ismerkedtek meg kiválasztottaikkal, Terry Toni Poole-lal, Bridge pedig a már említett Vanessával. Ugyanabban az évben az előbbi kapcsolatból egy ikerpár, az utóbbiból egy fiú született. A két álompár egymás mellé is költözött, luxusvilláik néhány méter távolságra voltak egymástól. Ami az egyiknek sikerült, a másiknak nem: amíg Terry a Chelsea és az angol válogatott sztárjává vált, addig Bridge pályafutása sérülései miatt folyamatosan akadozott. 2009 januárjában aztán változtatásra szánta el magát Bridge, és a szintén feltörekvő Manchester Citybe igazolt. Az ezzel járó költözést - Londonból Manchesterbe - azonban Vanessa kezdetben nem vállalta fel. Terry ekkor még fátyolos hangon nyilatkozott barátja váltásáról: „Sajnálom, hogy eligazolt, hiszen szinte együtt nőttünk fel." Nem sokkal később, egy „tigerwoods"-i fordulat után azonban már egy heves viszony közepén találta magát Bridge élettársával. A kapcsolat legalább 4 hónapig tartott, állítások szerint Terry hetente többször is felkereste Vanessát, hogy „segítse" az egyedül maradt asszonyt. Természetesen ezekről a találkozókról felesége (aki egyébként jó kapcsolatot ápolt „riválisával") mit sem tudott. A dolog egészen odáig fajult, hogy Vanessa gyermeket várt Terrytől, aki mintegy 20 ezer fontot fizetett neki, hogy 2009 őszén elvetesse a magzatot. Az egyébként modellként dolgozó 28 éves nőt nem kellett nagyon noszogatni, mivel az abortuszt ő is akarta.

A történet a múlt héten tudódott ki, és rögtön hatalmas port kavart, hiszen John Terry a világbajnokságra készülő angol válogatott csapatkapitánya is. Több neves újságíró mellett az angol sportminiszter is kételyeit fejezte ki a védő vb-szereplése kapcsán: „Fel kell tennünk a kérdést, hogy Terry Anglia kapitánya maradhat-e. Ő fantasztikus futballista és jó csapatkapitány, de aki az angol válogatott kapitányi karszalagját viseli, az egész országot képviseli." Az angol futballszövetség az ügyben a döntést a válogatott szövetségi kapitányának, Fabio Capellónak adta át. A neves olasz szakemberről köztudott, hogy emberileg is magas elvárásokat támaszt játékosai felé, ráadásul mivel Bridge és Terry is válogatott játékos, Capello nagy dilemma elé néz.

Egyébként a Terry család amúgy is kivívta, hogy lassan több pletyka kering róla Angliában, mint a brit királyi családról. Apjáról tavaly derült ki, hogy kokainfüggő, anyja és anyósa pedig együtt buktak le, mikor ruhákat lopkodtak egy neves üzletből. Ezek után az angol sportkedvelők talán már csak azon akadnának ki, ha az amúgy szintén focista bátyjáról kiderülne, hogy orosz kém. A családi történethez hozzátartozik, hogy Terry felesége azonnal elköltözött londoni házukból, s meg sem állt egészen Dubaiig. Ismerősei szerint mindenképpen válni akar, s a gyermekek mellett vinné Terry vagyonának felét.

Mindenesetre az angol fociszurkolók nagy része az ügyben már Bridge mellett foglalt állást. A hétvégi Burnley-Chelsea találkozón például a Burnley-szurkolók óriási füttykoncerttel fogadták Terryt. És a fent említett dallal is, amely lényege: ha a feleséged keresed, akkor nézz először John Terry körmére!

Olvasson tovább: