hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ne halj meg úgy, mint én
George Best drámája

2005. 12. 06.
Az angol sajtó szerint David Beckham népszerűsége kismiska ahhoz képest, amekkora rajongás George Bestet körülvette. Pelé szerint Best a legjobb focista, akit valaha látott, Maradonának pedig a kedvenc játékosa volt. Alkoholszenvedélye azonban életébe került.



Egyperces gyászszünet Best emlékére az Everton stadionjában 

Egyedülálló népszerűsége miatt az angol sajtó egyszerűen csak az "ötödik Beatles-srácnak" titulálta Bestet. A megasztár közben azzal dicsekedett, hogy ő az az ember, aki az újságokban a focit az utolsó oldalról az elsőre hozta. George Best volt a futball első popcsillaga, a hatvanas-hetvenes évek David Beckhamje. Kortársai szerint sokkal népszerűbb volt, mint ma Beckham.

Best hamar a csúcsra jutott, annak ellenére, hogy a nem éppen futballnagyhatalomnak számító Észak-Írországból indult. Gyermekként mindene a foci volt, éjjel-nappal Belfast utcáin rúgta a bőrt, közben pedig arról álmodozott, hogy egy sztárcsapat felfigyel rá. Álma hamar beteljesült, hiszen tizenöt évesen elvitte a világ legnépszerűbb klubjainak egyike, a Manchester United, és tizenhét éves korában bajnoki mérkőzést játszhatott a meseszép Old Trafford Stadionban, vagy ahogy szakmai körökben hívják, az Álmok Színházában.



George Best 2002-ben Fotók: Reuters

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!