Kereső toggle

Bp. Honvéd: Kint is vagyunk, bent is vagyunk

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A magyar fociban egy dolog biztos: az, hogy semmi sem biztos. Mint például a Honvéd kizárása az első osztályból. A végleges döntést a jövő hétre ígérik az illetékesek. Tornyi. Az idő pénz Fotó: MTI

2001 áprilisában a Honvéd akkori vezetői menesztették a csapat vezetőedzőjét, Tornyi Barnabást. A szakember akkor sérelmezte, hogy munkaadói nem kívánnak számára végkielégítést fizetni, ezért bírósághoz fordult. 2004 márciusában a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 25 millió forint kifizetésére ítélte a kispesti egyesületet, a kifizetésre azonban a mai napig nem került sor. Az idén májusban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogerősen egy osztállyal lejjebb sorolta a Honvédot, és kizárta a csapatot az igazolásból, illetve az átigazolásból. A határozat végrehajtását június 15-éig felfüggesztette. A Honvéd nem fizetett, így a Magyar Labdarúgó Liga (MLL) érvénybe léptette az MLSZ határozatát. Később a Honvéd engedélyt kapott az MLSZ-től az élvonalbeli szereplésre, de kötelezték a vezetőket a kamatostul immáron 40 milliós tartozás ügyvédi letétbe helyezésére. 

A kispestiek az MLSZ-nek utalták át a tréner járandóságát, a szövetségből viszont visszaküldték a pénzt a Honvédnak. Rá egy napra a liga kizárta a tizenháromszoros bajnokcsapatot a Borsodi Ligából.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága viszont keddi ülésén – a Honvéd FC Kft. rendkívüli jogorvoslati kérelme alapján – fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el. A klub kizárása továbbra is érvényben van – de nem tekinthető véglegesnek. 

Lapunk kérdésére Bozóky Imre MLSZ-elnök tagadta, hogy az ügyből kifolyólag bármiféle ellentét lenne közte és Kisteleki István ligaelnök között. Kisteleki, aki korábbi nyilatkozataiban alkalmatlannak nevezte Bozókyt pozíciója betöltésére, a Heteknek tagadott mindenféle nézeteltérést. Azt elismerte, hogy náluk "jegelték" a Honvéd-ügy aktáját, de véleménye szerint ez nem volt hatással az események kimenetelére. 

A Honvédon kívül egyébként több olyan csapat is szerepel a bajnokságban, mely tartozása vagy gazdasági helyzete miatt nem lehetne tagja az első osztálynak.

Olvasson tovább: