hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Visszavonult a Csodálatos Kapitány
NHL: Messier letette az ütőt

2005. 09. 20.
Bejelentette visszavonulását Mark Messier, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) történetének második legeredményesebb játékosa. A New York Rangers kapitánya már 2004-ben – a március 31-ei utolsó alapszakaszbeli találkozót követően – megszellőztette, hogy gondolkodik a visszavonuláson, a tavalyi szezon elmaradása miatt azonban hivatalosan csak a hétfői sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását.



Mark Messier Fotó: Reuters

"Nem volt könny? döntés – nyilatkozta a negyvennégy éves kétszeres MVP-támadó. – Egészséges vagyok, úgy érzem, bírtam volna még az iramot, de már hiányzott a motiváció a folytatáshoz. Itt volt az ideje annak, hogy valami mással kezdjek foglalkozni." A hatszoros bajnok Messier – öt címet az edmontoniakkal, egyet pedig a Rangers csapatával ért el – huszonöt éves karrierje során 1887 pontot gyűjtött, 970-el kevesebbet, mint az örökranglista éllovasa, Wayne Gretzky. A rekordok azonban sosem érdekelték igazán Messier-t, aki annak ellenére döntött a visszavonulás mellett, hogy mindössze 6 gólra volt az NHL történetében is csak kevesek által elért 700 találattól, illetve 11 alapszakaszbeli mérkőzés esetén beérte volna az 1767 összecsapáson pályára lépő Gordie Howe-t. A tizenhatszoros NHL All-Star Messier-t természetesen maga Gretzky búcsúztatta: "Rendkívüli képességekkel megáldott vezéregyéniség volt. Önzetlen, kemény és elhivatott. Ő igazán szerette a játékot. Tulajdonképpen a legjobb játékos volt, akivel valaha is játszottam" – méltatta egykori csapattársát a "Great One".

A Rangers 2006. január 12-én – az Edmonton Oilers elleni találkozón – hivatalosan is visszavonultatja a "Csodálatos Kapitány" 11-es mezét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!