hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Befektető a jövő héten

2005. 10. 04.
A kormány a költségvetésből ugyan nem áldozna a Fradira, de segít a klubnak befektetőt találni. Az esetleges mecénás azonban továbbra is csak a "jövő héten" érkezik.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, a kormány úgy döntött, nem veszi át 1,7 milliárd forintért az FTC Rt.-től az Üllői úti stadion 2016-ig szóló használati jogát, és nem költ az adófizetők pénzéből a pálya fejlesztésére. A döntés után a Nemzeti Sporthivatal vezetője, Ábrahám Attila közleményben sietett leszögezni, hogy ezzel nem
a Ferencváros ügye, hanem a stadionépítés kérdése került le a napirendről. A hivatal ugyanis kész átadni a klubnak a stadion hathektáros területének használati jogát negyvenkilenc évre, megkönnyítve ezzel a tárgyalásokat az esetleges befektetővel. Furulyás János klubelnök jelezte: olyan befektetőjelölttel is kapcsolatban állnak, akit az arénához tartozó teljes nyolchektáros terület vagyonkezelői joga is érdekelne, és vállalná a létesítmény felújítását és befogadóképességének kibővítését 22 ezer fősre. Az NSH vezetője erre úgy reagált, hogy ebben az esetben igényt tartana az esetleges befektető szándéknyilatkozatára. Furulyás János ígérete szerint ezt hamarosan megkaphatja a hivatal.

A tárgyalás folytatása az FTC Rt. számára sürgős igazán, hiszen október végégig vissza kell fizetnie a bajnoki rajthoz felvett 238 millió forintos hitelt. Felmerült, hogy esetleg a korábban a Honvédnál és a Vasasnál is (ellentmondásos) szerepet vállalt Rácz Gábor Fradi-részvényeket vásárolna – ám erre nem került sor eddig. (S. I.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!