Kereső toggle

Robinho és Baptista a galaktikában

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A kilencszeres BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid is megkezdte nyári nagybevásárlását. Szurkolói nyomásra Florentino Perez elnöknek muszáj volt mélyen a zsebébe nyúlnia, mivel egy ilyen nagy múltú klubnál nem történhet meg az a szégyen, hogy két sikertelen idény után a harmadikat is trófea nélkül fejezzék be.Baptista és Robinho Madrid felé vette az irányt Fotó: Reuters

A Madrid szurkolói végre bizakodva várhatják az idénykezdést, mivel a klubvezetésnek hosszas huzavona után sikerült megegyezni Robinhóval, a brazil labdarúgás legnagyobb ígéretével. Nem is annyira a húszéves góllövővel, mint klubjával, a Santosszal volt küzdelme a madridi vezetőknek. A két fél megegyezésének azért kellett ilyen sokáig húzódnia, mert Pelé egykori klubja látszólag minden erejével próbálta megtartani legkelendőbb játékosát, de valójában a legmagasabb összeget akarták kicsikarni a Realtól. A végső megállapodást képező ár nem publikus, de egyes becslések szerint megközelítőleg 30 millió dollár. A megegyezést az a tény is sürgette, hogy Robinho már a Konföderációs Kupa alatt kijelentette, nem hajlandó visszatérni anyaegyesületébe, és szeretné, ha pályafutásának következő állomása a spanyol főváros lenne. Nem sokat kellett várnia kívánságának beteljesedésére. Múlt héten létrejött az ügy mindhárom résztvevője között a megállapodás, amelynek értelmében Robinho öt évre kötelezi el magát a galaktikusokhoz. Új csapattársaival csak augusztus 25-e után ismerkedhet meg, mert a Santos ragaszkodott hozzá, hogy a fiatal zsenit méltóképpen tudja elbúcsúztatni. 

A másik új igazolás – kinek megszerzése nem kisebb fegyvertény – Robinho honfitársa, a Sevillában ismertté lett Julio Baptista. A stadionok világában csak "Fenevad" néven ismert támadóért az Arsenal is csatasorba állt, mert Arsene Wenger vele szándékozta Patrick Vieira távozása után a csapatban létrejött lyukat betömni. Egyetlen nagyon fontos tényező gátolhatta meg Baptista Londonba költözését, mégpedig hogy a brazilnak már csak egy évet kellene Spanyolországban tartózkodnia ahhoz, hogy megkaphassa a spanyol állampolgárságot. Az országon belüli klubcsere viszont elkerülhetetlen volt. A bajnok Barcelona tűnt sokáig a befutónak, de végül a Sevilla a védekező középpályásból lett gólvadászért nagyságrendekkel több pénzt ajánló Real Madriddal egyezett meg. 

A galaktikusok elnökét, Florentino Perezt láthatólag meggyőzték azok a szurkolói vélemények, melyek szerint a sikerességet kell szem előtt tartani egy-egy játékos megvételekor. Az idei év az első Perez elnöki regnálása alatt, amikor nem egy galaktikust, hanem "csak" fiatal tehetségeket igazolt. Hogy jó döntés volt-e ez a stratégiaváltás és a két fekete gyémánt leigazolása, erre választ csak az új idény végén kaphatunk majd.

Olvasson tovább: