Kereső toggle

Williams és Federer triplázott Wimbledonban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Fantasztikus, zseniális, leny?göző, csodálatos! Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illették a sportlapok Federer Wimbledonban nyújtott játékát. A svájci zseni sorozatban harmadszorra emelhette a magasba a teniszsport legértékesebb trófeáját. Erre a bravúros triplázásra rajta kívül csak Pete Sampras és Björn Borg volt képes az elmúlt hatvan év során.Federer: El se hiszem, már megint én nyertem... Fotó: Reuters

A világelső Federer az elődöntőben Lleyton Hewittot győzte le, majd a fináléban, akárcsak tavaly, Andy Roddick következett. Az ATP ranglistáján jelenleg negyedik helyet elfoglaló Roddick sem tudott túl sok borsot törni Federer orra alá. Csupán a második szettben tudta megszorongatni a svájci csillagot, de a "szorongatáson" kívül többre nem futotta a baseballsapkás amerikainak, így végül 6:2, 7:6, 6:4-re győzött a világelső.

"Biztos nem leszek Andy kedvence, de hát ez van, én is meg akartam nyerni a döntőt. Azt hiszem, a legjobbamat nyújtottam" – nyilatkozta Roger Federer. 

A nőknél az egyéni döntő korántsem bizonyult ennyire simának. Az amerikai Venus Williams, miután az elődöntőben legyőzte a címvédő Marija Sarapovát, a fináléban világelső honfitársnőjével, Lindsay Davenporttal találta szembe magát. Az idősebbik Williams káprázatos
tenisszel 6:4, 7:6, 9:7-re verte meg Davenportot, és immáron ő is harmadszor bizonyult a legjobbnak a tenisz szentélyében. 

Az idei Wimbledon magyar sikereket is hozott a juniorok versenyében. A Roland Garroson egyesben és párosban is diadalmaskodó Szávay Ágnes egyéniben az elődöntőig menetelt, ahol a későbbi bajnok lengyel Ag-nieszka Radwanskától kapott ki. Ellenben a juniorok párosversenyét Viktoria Azarenka oldalán megnyerte. 

A döntőben az első helyen kiemelt magyar–fehérorosz duó a második helyen rangsorolt Marina Erakovic – Monica Niculescu kettőst győzte le. A tizenhat és fél éves magyar lány, ha addig jó eredményeket ér el, az augusztusi US Openen már a felnőttek között bizonyíthat.

Olvasson tovább: