Kereső toggle

Repkedő milliók: a nagy üzletek még ezután várhatók

A Chelsea a csillagos eget ostromolja

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egyre sokkolóbb nagyságú pénzösszegekről lehet hallani az átigazolási szezon mostani szakaszában. A tehetősebb csapatok szinte irreális összegeket kínálnak némely játékosért. Idén talán az sem elképzelhetetlen, hogy valamelyik csapat megdönti az átigazolási rekordot. Hogy ki is lesz az, ma még csak tippelni lehet.Az Arsenal tervei szerint Jenas (balra) pótolhatja a Juventusba távozó Vieirát (jobbra) Fotó: Reuters

Véget ért Anglia egyik legnagyobb futballtalentumával bíró fiataljának, Shaun Wright-Phillipsnek a csapatválasztási kálváriája. Az angol lapok számára a bajnokság befejezése óta top témát szolgáltatott e fiatalember sorsának a nyomon követése. Megszerzéséért a Premiership két élcsapata, az Arsenal és a Chelsea szállt ringbe. Wright-Phillips nehéz döntés előtt állt, mert nevelőapja, Ian Wright az Arsenal szolgálatában érte el pályafutása legnagyobb sikereit, és így méltán folytathatta volna ott a családi hagyományokat. A játékos ennek ellenére a Chelsea mellett döntött. Eddigi csapata a Manchester City vigasztalásképpen 30,6 millió eurót kapott, amiből Stuart Pearce menedzser kellőképpen megerősítheti csapatát. 

Meglehet, más klubnál egy ilyen jelentős kiadás után bezárnák a széfet, de a Chelsea az Olympique Lyonnak is kész kifizetni a Michael Essienért kért közel 31 millió fontot. A franciák elnöke, Jean-Michel Aulas csak ezért az összegért lenne hajlandó megválni a tavalyi idény legjobbjától. Roman Abramovics következő lehetséges igazolása a napokban az edzőjével, Carlo Ancelottival összeveszett Andrij Sevcsenko lehet. Mint köztudott, a Chelsea régóta próbálja megszerezni az ukrán támadót, és elképzelhetőnek tűnik, hogy az incidens hatására Sevcsenko elhagyja az olasz nagyvárost a Chelsea kedvéért. A saját szándéka önmagában még nem lenne elegendő, hogy elszerződjön, ahhoz a két klubnak is meg kellene egyeznie a vételárról. Itt jön képbe az a feltevés, hogy idén megtörténhet minden idők legdrágább átigazolása, mivel az AC Milan 60 millió euróban állapította meg azt az összeget, amennyiért cserébe hajlandóak lennének megválni a csapat egyik gyöngyszemétől. 

Angliai hír még az is, hogy a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool 7 millió fontért leigazolta Peter Crouchot, a Southampton csatárát. A huszonnégy éves játékos négy évre kötelezi el magát a Mersey-parti gárdához. "Nagyon jó a levegőben, és a labdát is remekül tudja tartani – nyilatkozta a Liverpool trénere, Rafa Benitez. – Erre pedig nagy szükségünk lesz, főleg idegenben, hiszen az előző szezonban ott mindig gondjaink adódtak." Az angol csatár érkezésével egyre biztosabbá válik, hogy a Liverpool cseh támadója, Milan Baros távozni fog a klubtól. 

A múlt heti számunkban beszámoltunk arról, hogy Patrick Vieira közel áll ahhoz, hogy a Juventushoz szerződjön. Nos, a szerződés azóta létrejött, és a kiváló védő munkájáról is híres francia 13,75 millió fontért cserélt klubot. Az Arsenal nem tétlenkedik, pótlására máris megvan a jelölt, a Newcastle United csapatában futballozó Jermaine Jenas személyében. A szarkák edzője, Graeme Souness szívesen látná a csapatában az ágyúsok válogatott védőjét, Sol Cambellt, így elképzelhető, hogy hamar egyezségre jut a két klub. 

A Juve nagy riválisa, az AC Milan leigazolta az AC Parma olasz csatárfenoménjét, Alberto Gilardinót. "Nagyon boldog vagyok. Hosszú tárgyalássorozaton vagyunk túl, amely a lehető legjobban ért véget – nyilatkozta Gilardino, aki 2010-ig a milánóiakat erősíti. – 

A Milan nagy múltú, patinás klub, nagyszer? játékosokkal. Ez Európa legerősebb csapata, megtiszteltetés, hogy magamra ölthetem a piros-fekete mezt." 

A pontos vételár egyelőre nem publikus, korábban a Milan 24 millió eurót kínált, míg a Parma 30 milliót szeretett volna kapni a csatárért. 

A Real Madrid 13 millió font ellenében elengedné Gutit a ködös Albionba. A spanyol válogatott középpályást – aki a Real egyesült államokbeli túráján csapata egyik legjobbja volt – angol lapértesülések szerint az Arsenal, a Liverpool, a Tottenham és az Everton is szívesen látná a soraiban.

Olvasson tovább: