Kereső toggle

Megkezdődött a felkészülés az Üllői úton

Fradi: befektetőre várva

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Elképzelhető, hogy a bajnokság kezdetekor már egy új befektető áll a Fradi mögött – állította lapunknak Furulyás János, az FTC Rt. elnöke. A felkészülést a héten megkezdő, a bajnokságot a Debrecen előtt 3 ponttal vezető zöld-fehéreknél jelentős keretszűkítést hajtanak végre, új játékost pedig csak akkor igazolnak, ha igazi "közönségkedvencet" sikerül az Üllői útra csábítani.Furulyás János Fotó: Archív

A Ferencváros labdarúgói a héten megkezdték a felkészülést a tavaszi idényre, jelenleg magaslati edzőtáborban erősítenek Erdélyben. Eközben folyamatosak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy milyen kerettel folytatja a csapat a bajnokságot. Furulyás János, az FTC Rt. elnöke a Heteknek úgy nyilatkozott, hogy a már Ciprusra igazolt Zavadszky Gáboron és Zováth Jánoson túl "elengedik" Kisst, Somorjait, Szkukaleket és a jelenleg sérült Sowumnit is, valamint több játékost kölcsönadnak. (Szóba került még Lipcsei és Sz?cs távozása is, de ezt később cáfolták.) "Az eddigi 29 játékos helyett egy 24 fős keretben gondolkozunk a fiatalokkal együtt. Nem tervezünk feltétlenül újabb igazolást, erre csak abban az esetben kerülhet sor, ha egy olyan labdarúgót sikerülne az Üllői útra hozni, aki közönségkedvenc lehetne" – mondta az elnök. Sajtóértesülések szerint a Fradi egyik kiszemeltje – a nem éppen ismert nev? – román Leonard Toni Naidin, a Dinamo Bucuresti 26 éves védekező középpályása.

Furulyás János nem tagadta, hogy a keretszűkítésre elsősorban az anyagi gondok miatt kerül sor: a távozó játékosok után ugyan a Fradi pénzt nem kap (ezért is lenne fontos az egymillió eurót kóstáló Huszti eladása), viszont 30-40 millió forintos költségmegtakarítást tud elérni, ami – az elnök szerint – a mostani helyzetben nagy segítséget jelenthet. Az FTC Rt. ugyanis több mint 300 milliós veszteséggel kénytelen megbirkózni éves szinten. (Az egymilliárdosra tervezett költségvetésben az egyik legnagyobb bevételi forrás a T-Mobile 200 millióra becsült támogatása, miközben a nemzetközi kupaszereplésből csupán 25 millió forint folyt be tavaly. Ezzel szemben csak a játékosok 250 millió forintot "visznek el" évente.)

"Hosszú távon részvényértékesítéssel lehetne az rt. és a klub helyzetén is javítani. Jelenleg is tárgyalásban vagyunk egy lehetséges befektetővel, de erről egyelőre többet nem mondhatok. Várhatóan három hét múlva kitisztul a kép" – fogalmazott Furulyás János. Hozzátette: mindenképpen szeretnék elérni, hogy a bajnokság kezdetére rendeződjenek a viszonyok a zöld-fehérek háza táján, hiszen a cél a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése.

Olvasson tovább: