Kereső toggle

Ismét repkednek a milliók

Bevásárlási láz Madridban

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A téli átigazolási szezonban eddig a legtöbb változás a Real Madrid csapatában történt. A francia Claude Makalele eladása óta tátongó űrt látszik betölteni Thomas Gravesen érkezése az Evertonból. Thomas Gravesen hárommillió euró ellenében érkezett a galaktikusok közé Fotó: Reuters

A több mint 3 millió eurós szerződést az angol csapat semmiképpen sem szerette volna nyélbe ütni, és mindent megtett a játékos maradásáért, mindhiába. "Nyilvánvalóvá vált, hogy Thomas szíve a Real Madridhoz húz, és ezután mi arra törekedtünk, hogy az Everton számára a lehető legjobb szerződést hozzuk fedél alá. Úgy látom, végül ez sikerült" – nyilatkozta az angol klub elnöke, Keith Wyness. Azonban ezzel nem ért véget a játékosmozgás a Reálnál. Fernando Morientes átigazolása rekordot döntött: a csatár 9 millió euró ellenében igazolt a Liverpoolhoz. A Bajnokok Ligája gólkirálya eddig a Monaco csapatánál volt "kölcsönben", mivel a Real sztárjai mellett nem fért be a csapatba. "Mindig néztem a Liverpoolt a tévében, ez egy nagy múltú csapat, és nem akartam elhalasztani a kínálkozó lehetőséget. Amint előttem volt a szerződés, mondtam a menedzseremnek, hogy le akarok igazolni hozzájuk. Nyolc felejthetetlen évet töltöttem a Reálnál, de profi játékosként a váltás olyan dolog, aminek meg kell történnie" – kommentálta az eseményeket a csatár. Nem ez volt az első alkalom, hogy az angol csapat megkereste Morientest. Rafael Benítez, a Liverpool spanyol vezetője már akkor meg akarta venni, amikor Owent eladta, de az előző idény derekán még saját ígérete tartotta a Monacónál Morientest. 

Néhány héttel korábban a galaktikusoknál új trénert fogadtak fel az egykori brazil futballsztár, Wanderley Luxemburgo személyében, aki hazája bajnokcsapatát, a Santost hagyta el, hogy Madridban a kispadra ülhessen. "Amit én a Real Madridnál meg fogok valósítani, az a fegyelem, egység, kemény munka és professzionalizmus" – nyilatkozta az újdonsült menedzser bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Az edző a Santosszal három év alatt kétszer gyűjtötte be a bajnoki címet, és ezt megelőzően már másik három alkalommal nyert bajnokságot. 1998 és 2000 között ő irányította a brazil nemzeti tizenegyet, és a Cruzeiro csapatánál már Ronaldóval is dolgozott együtt.

Olaszországban is több változás történt az elmúlt héten. A legnagyobb érdeklődést a Juventus igazolása váltotta ki. A Chelseaből kokainfogyasztás miatt októberben kirúgott Adrian Mutut vásárolta meg. Az idény kezdetén már kísérletet tett a torinói csapat a 25 éves csatár megvásárlására, azonban a Chelsea ajánlatával nem tudták felvenni a versenyt. Most lényegesen kevesebbért, egymillió euróért tudta megvásárolni a román származású futballistát a bajnokság élén álló Juve, a játékos azonban csak május 18-án lesz hadra fogható, ugyanis akkor jár le hét hónapos eltiltása. Nem ez lesz az első alkalom Mutu számára, hogy Olaszországban játsszon. 1999 és 2003 között tagja volt a Milannak, illetve a Parmában is futballozott már. Angliában a Chelsea 10 pontos vezetése miatt bosszankodó Arsenal, illetve Manchester United vezetői egymáson töltik ki bosszúságukat, mintsem, hogy csapataik erősítésén fáradoznának. Arséne Wenger és Sir Alex Ferguson az októberi rangadó óta tulajdonképpen azon vitázik, hogy ki nem tud veszíteni, és kinek a csapatával kivételeznek a bírók. Eközben mindkettejük csapatában kapusproblémák léptek fel, de úgy tűnik, ezeket csak nyáron fogják napirendre tűzni. A német bajnokságot kivéve, ahol a legtöbb csapat anyagi gondokkal küzd, mindenhol még nagy átigazolások várhatóak, ugyanis az elmúlt évek tapasztalatai alapján az átigazolásokra szánt pénzek nagy részét a csapatok az utolsó napon költik el, vagyis január 31-én.

Olvasson tovább: