Kereső toggle

Pótolhatatlan az emberi orr

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az autógyártásban már szinte mindent automatizáltak, viszont még nem találtak fel olyan "m?orrot", amely finomabban érzékelné az autók illatát, mint az ember.

Az utastér illatának fő alkotóelemeit a különféle m?anyagok, azok oldószerei és adalékai adják. Az autógyárak nem igen publikálják ezen anyagoknak az élettani hatásait, mivel olcsón helyettesítik az olyan természetes anyagokat, mint a fa és a bőr. Napjaink autóiban több mint száz, az egészségre káros szerves vegyületet vagyunk kénytelenek beszívni, főleg télen, felhúzott ablakok mellett. Ez a "m?anyagszag" sokaknál fejfájást és allergiás reakciót vált ki. Hogy az autóvezetés ne legyen a modern kornak a beltéri levegővel kapcsolatos egyik legnyomasztóbb élménye, a Volvo Cars nyolc válogatott emberből álló illattesztelő különítményt hozott létre. Ők segítenek az autó utasterében található anyagok és azok gyártási módszereinek a kiválasztásában.

A csapat egyik tagja sem dohányzik, hisz ez erősen befolyásolná a szaglóérzéküket. A skandináv autógyár azt szeretné, hogy ügyfelei ne lélegezzenek be szénhidrogéneket tartalmazó illatokat. Mint mondják: "Egy új Volvo legyen Volvo-illatú."

Olvasson tovább: