Kereső toggle

Eb-színfoltok

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Érdemes volt nézni

Nyilvánosságra kerültek az angol–francia mérkőzés nézettségi adatai. Ezekből kiderül, hogy a találkozó utolsó perceit Angliában 20,7 millió tévéző követte nyomon, míg Franciaországban 16,4 millióan bontottak pezsgőt a találkozó után.

Ami a teljes meccs alatti átlagot illeti: az angolok 17,7 millióan követték nyomon az eseményeket, míg a franciák közül 13 millióan ültek a képernyő előtt.
(nb1.hu)

Bezártak a kocsmák, mert elfogyott a sör 

A nagy melegtől még szomjasabb futballszurkolók szó szerint kiszárítottak több lisszaboni kocsmát az Európa-bajnokság első hétvégéjén. A portugál főváros központjában néhány tulajdonos szégyenszemre kitette a bejáratra az "out of beer" (a sör elfogyott) táblát, miután a mohó angol hívek az utolsó cseppig felélték a malátakészletet. Hasonlóan jártak a leiriai csaposok is: az óvárosban álló stadion környékén a horvát és svájci tábor minden alkoholos és üdítőitalt elfogyasztott, így idő előtt be kellett zárniuk. (MTI)

Beckham bekeretezteti Zidane mezét 

David Beckham bekeretezteti azt a mezt, amelyet Zinadine Zidane-tól kapott a vasárnapi francia–angol Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzés után. 

A Real Madrid két klasszisa a lefújás után mezt cserélt, és erre most inkább az angol kapitány büszke. 

"Zinedine szeret meccselni és edzeni, mindig keményen hajt. Boldog vagyok, hogy egy klubban szerepelhetek vele – mondta Beckham. – Bekereteztetem azt a mezt, amelyet vasárnap este kaptam tőle, és kiteszem otthon a falra, hogy emlékeztessen rá, miként kell küzdeni az utolsó másodpercig. Csak előtte még aláíratom vele." (MTI)

Henrik Larsson rekordja

A svédek máris hálát adhatnak az égieknek, hogy Henrik Larsson engedett a rábeszélők szelíd erőszakjának, és visszatért a svéd válogatottba. Két góljával ugyanis oroszlánrészt vállalt a svédek fölényes győzelméből, emellett a torna első három napja után ő kapta a legmagasabb osztályzatokat a nemzetközi sajtóban. 

Larsson előbb látványos gólt fejelt, majd a rá jellemző szemfülességgel, jó helyezkedéssel lőtt egy másikat, és ezzel beírta magát a rekordok könyvébe: az Eb-k történetében még senki sem szerzett 71 másodperc alatt két gólt. A svédek a meccs után hosszan és sokáig ünnepelték Larssont, néhány vele kevésbé szimpatizáló azonban megjegyezte: a csatár azért hajt annyira, mert szeretné meggyőzni a Barcelona vezérkarát arról, hogy minél előbb érdemes véglegesíteni a táskájában lévő szerződéstervezetet.
(nb1.hu)

Okulj belőle, David!

Egy angol gyerekcsapat segítene tizenegyest rúgni David Beckhamnek, aki vasárnap, a franciák elleni Európa-bajnoki mérkőzésen kihagyta a büntetőt. A Beecholme Colts egyik találkozója döntetlenre végződött, és a szétlövésben 91 (!) gól után született meg a döntés. 

"Elküldjük a videofelvételt Davidnek, hátha okul belőle" – mondta a maratoni párbajt 46–45-re nyerő együttes edzője. (MTI)

Olvasson tovább: