Kereső toggle

Eb-színfoltok

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Chelsea új szerzeménye Ferreira 

A portugál labdarúgó-válogatott tagja, Paulo Ferreira 13,2 millió fontért a Bajnokok Ligája-győztes FC Portótól az angol Chelseahez igazolt. 

Az összeget és a megállapodást kedden jelentették be a londoniak a tőzsdén, noha az átigazolást már hetek óta tényként kezelte a futballközvélemény. Az még nem dőlt el, hogy a védő milyen anyagi feltételeket fogad el. 

Paulo Ferreira megszerzése jelenti a Chelsea első nyári "fogását", igaz, csak a játékosokra vonatkozóan, mert Claudio Ranieri vezetőedző utódját már korábban megtalálta Roman Abramovics klubtulajdonos, a szintén az FC Portótól érkező Jose Mourinho személyében. (MTI) 

Büntetés a himnusz kifütyüléséért

Azoknak a nemzeti labdarúgó-válogatottaknak a szövetségei, amelyeknek szurkolói kifütyülik az ellenfél himnuszát, pénzbüntetésre számíthatnak – jelentette be az UEFA.

William Gaillard, az európai futballszövetség szóvivője azután közölte mindezt, hogy az Európa-bajnokságon a vasárnapi portugál–spanyol mérkőzés előtt a hazai szimpatizánsok, a hétfői angol–horvát találkozót megelőzően pedig a horvát drukkerek viselkedtek sportszerűtlenül. "Ez olyan nemkívánatos jelenség, amely ellen az UEFA fellép" – tette hozzá
Gaillard. (Origo)

Sáez nem mond le

Iñaki Sáez bejelentette, hogy esze ágában sincs lemondani a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról. 

A közvélemény és az újságírók azt várták, hogy a szakember önként távozik az Európa-bajnokságról való kiesés után, ám Sáez leszögezte: "Szeretném folytatni a munkát. Úgy érzem, megfelelően fel tudnám készíteni a csapatot a 2006-os vb-re."
(www.radio.hu)

Baric lemondott 

Lemondott Otto Baric, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A magyarokkal egy vb-selejtező csoportban lévő gárda szakvezetője az Anglia elleni, Eb-búcsút jelentő 4–2-es vereség után jelentette be döntését. Horvátországban többen a 71 éves tréner nyakába varrják a búcsút, mondván, a gárda nem tudta legyőzni Svájcot, valamint Baric egy percet sem adott a Bundesligában remeklő Ivan
Klasnicnak. (nb1.hu)

A futball életet menthet

A 85 éves Sjören Geller-stedt azt állítja, hogy miután balesetet szenvedett, és négy napig feküdt étlen-szomjan az autójában, a svéd válogatott mentette meg az életét. 

"A rádióban hallgattam a bolgárok elleni öt–nullás győzelmet, és ez a siker adott kellő energiát ahhoz, hogy életben maradhassak" – mondja az öregúr.

Gellerstedt papa Svédország egyik északi, elhagyatott részén rohant neki egy kősziklának autójával, és mivel a kocsi üzemképtelenné vált, úgy döntött, hogy fekve várja meg a mentőalakulatok érkezését, hogy minél kevesebb energiát használjon fel a szervezete.
(nb1.hu)

Pelé is dicséri Rooneyt 

Pelé, a brazilok élő futball-legendája csatlakozott a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokságon remeklő Wayne Rooney rajongói klubjához. 

"Már most egyike az Eb legjobbjainak. Rendkívüli tehetség, aki egy napon a legnagyobbak közé emelkedhet" – mondta a háromszoros világbajnok. 

A kontinenstorna góllövőlistáját négy találattal vezető, 18 éves angol csatárért máris bejelentkezett Roman Abramovics, a Chelsea milliárdos tulajdonosa. Az orosz mágnás 76,2 millió eurót is hajlandó lenne fizetni az Evertonnál "csak" heti 13 ezer eurót kereső tinédzserért. (Index)

Olvasson tovább: