Kereső toggle

Címvédőhöz méltóan kezdtek a franciák

Az első meccsek tanulsága

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek első fordulója után megállapítható, hogy az eddig látott találkozók már mutatják az erőviszonyokat, de meglepetés is volt már szép számmal.

Az egyik ilyen például a rendező portugáloknak a görögök elleni gyenge bemutatkozása. A hellének 2–1-es győzelme a játék képe alapján is megérdemelt, mivel rendkívül jól játszottak. Otto Rehhagel, a görögök német szövetségi kapitánya így nyilatkozott: "Nagyon fegyelmezettek voltak a játékosaim, a taktikai utasításokat betartva tudtuk legyőzni Portugáliát. Görögországnak mindig is voltak jó játékosai, most csapatként is tökéletes gárda." A szerénységgel tehát nincs baj. A trénernek van egy másik kívánsága is, hogy a hellén polgárok lobogózzák fel az országukat.Zidane szabadrúgása után a büntetője is utat talált az angol kapuba, így nyert a címvédő francia csapat Fotó: Reuters

A spanyol–orosz mérkőzés viszont papírformát hozott. Az 1–0-ás spanyol győzelmet hozó mérkőzést ekként kommentálta Inaki Sáez szövetségi kapitány: "Az első összecsapás mindig szörnyen nehéz egy ilyen tornán, sohasem tudhatja az ember, hogy milyen formában van az ellenfél. Annak örülök, hogy sok helyzetet dolgoztunk ki." A győztes gólt Valerón szerezte. Az oroszok tőlük megszokottan várhatóan nem adják fel – következő feladatként meg kell verniük a portugálokat. 

A Svájc–Horvátország találkozó feledhető, gól nélküli döntetlent eredményezett. 

Az angoloknak a címvédő franciák elleni, nagy várakozással beharangozott mérkőzése viszont nem mindennapi izgalmakat eredményezett. A két ország derbijei mindig is nagy csatákat hoztak, de ilyen izgalmakra senki sem számíthatott. Az angolok nagyon körülményesen kezdtek, de ennek ellenére a vezetést ők szerezték meg, méghozzá elég váratlanul. A szokásos forgatókönyv szerint Beckham beívelt szabadrúgását Lampard fejelte a hálóba. A tizenegyesrúgást azonban még gyakorolnia kell a Real Madrid sztárjának, és a kihagyott büntető később meg is bosszulta magát. Zinedine Zidane ugyanis előbb szabadrúgásával egalizálta, majd büntetőjével megfordította az eredményt. 

A Dánia–Olaszország mérkőzés két félideje után egyetlen kérdés maradt, melyik negyvenöt perc volt a
rosszabb. Az összecsapás után a csapatok egy-egy ponttal lettek gazdagabbak, a nézők meg az azzurik játéka láttán egy illúzióval szegényebbek. 

A svéd–bolgár mérkőzés érdekessége, hogy a magyar válogatott két leendő vb-selejtezőbeli riválisa is összekerült egymással. 

Az Eb eddigi legnagyobb különbség? győzelmét hozó találkozón a svédek egy ötöst rúgtak a mindenképpen peches napot kifogó bolgár csapatnak. 

A csehek fordulatos mérkőzésen 2–1-re verték az Eb-újonc letteket. 

A Németország–Hollandia- összecsapás a vártnak megfelelően kiegyenlített küzdelmet hozott, melyen igazságos döntetlent ért el a két egykori Európa-bajnok. A látottak alapján viszont már lemérhető, hogy idén kevés az esélyük arra, hogy újrakoronáztassanak.

Olvasson tovább: