Kereső toggle

Bajnokok Ligája: Újra borulhat a papírforma

Londoni házirangadó következik

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A nyolcaddöntők után a továbbiakban két francia, két angol, két spanyol mellett egy portugál és egy olasz csapat folytathatja menetelését a Bajnokok Ligájában. A fordulót követő, a svájci Nyonban megtartott sorsolás a következő párosításokat eredményezte: A Milan–Deportivo mérkőzésének győztese a Porto–Lyon mérkőzésének győztesével játszik a döntőbe kerülésért. A Real Madrid– Monaco párharcának sikeresebbike pedig a Chelsea– Arsenal-összecsapás győztesével méri össze tudását az elődöntőben.Az Arsenal és a Chelsea a bajnokság és az F.A.-kupa küzdelmei után a BL-ben is megmérkőzik Fotó: Reuters 

A címvédő AC Milan, a Sparta Praha kiverésével került a legjobb nyolc közé. Az olasz bajnokságban élen álló milánói együttes mestere, Carlo Ancelotti elismerőleg szólt a leendő ellenfélről: 

"A Juventus ellen láthattuk, mit tud a gárda. Legjobb, ha óvatosak leszünk."

A Depor részéről nyilatkozó Luis Sanchez Deporto nem rémült meg az ellenféltől, legalábbis így nyilatkozott: "Nem ért minket meglepetés. Sejtettük, hogy nagyon erős riválist kapunk. Nagy kihívás volt kiverni az előző évad ezüstérmesét, s még nagyobb kihívás, hogy ugyanezt megtehetjük a címvédővel is."

A Manchester United legyőzésével a forduló meglepetését okozó FC Porto harmadszor jutott ebben a kupában a negyeddöntőig. "A nyolc közé jutás sikere nemcsak nekünk jelentett sokat, hanem jótékony hatással lesz a válogatottra is, amire nagy szükség is van az Eb előtt" – nyilatkozta José Mourinho, a portugálok vezetőedzője. A sorsolással elégedett tréner a Lyonról így nyilatkozott: "Otthon nagyon erősek. Többször játszottunk ellenük, és bár többször nyertünk, most nehéz dolgunk lesz." 

A fennállásának legjobb eredményét elérő Lyon, a Real Sociead legyőzésével került a nyolc közé. "Láthattuk, hogy leendő ellenfelünk olyan csapat, amely képes felborítani a papírformát, és ez sokat elmond róla. Azt hiszem az Arsenal–Milan–Madrid hármas mögött egy szinten áll a Deportivóval" – fogalmazta meg véleményét Bernard Lacombe, a Lyon igazgatója.

Érdekesség, hogy a francia csapat hat éve volt utoljára a nyolc között. Akkor a Monaco az elődöntőig verekedte magát. A hercegség büszkesége most is a talpon maradottak között található. A francia bajnokság éllovasa a Lokomotiv Moszkva legyőzése után a Real Madrid ellen folytathatja szereplését. Pierre Svara, a Monaco első embere ezt a lehetőséget örömmel fogadta: "Óriási megtiszteltetés egy ilyen nagyszer? játékosokat foglalkoztató, legendás egyesület csapata ellen játszani. Nem kaphattunk volna jobbat." A kilencszeres BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid a spanyol bajnokságban az első helyen áll. A Bayern Münchent búcsúztató "galaktikusok" Monaco elleni összecsapásának külön pikantériát szolgáltat az a tény, hogy az a Fernando Morientes, akit éppen a királyi klub kölcsönzött ki a hercegségbe, góljaival járulhat hozzá Madrid esetleges bukásához.

A Chelsea londoni derbin mérkőzhet a favoritnak kikiáltott Arsenallal. Bár biztos az angol továbbjutás, arra, hogy melyik verekszi be magát az elődöntőbe, csak tippelni lehet. Ha az elmúlt évek statisztikáit vesszük alapul, akkor az "Ágyúsok" esélyesebbek, a Chelsea ugyanis 16 tétmeccs óta képtelen megverni az Arsenalt. Arséne Wenger legénysége az idei szezon során már háromszor is jobbnak bizonyult a kékeknél, akik mindhárom mérkőzésüket elveszítették (kettőt a bajnokságban, egyet az F.A.-kupában), egyaránt 2–1-re. A közvélemény nem örül a párosításnak, szívesebben látták volna a két egyesületet a döntőben.

A francia légiósai miatt L\'Arsenalnak is titulált csapat egyébként is bomba formában van. Eddigi 27, veretlenül megvívott Premiership-meccsükön csak 18 gólt kaptak, és kilencpontos előnnyel vezetik a tabellát éppen a Chelsea előtt. A Chelsea is tiszteletre méltóan teljesít ebben az idényben, például a BL-ben több mint 500 perce nem rezdült meg a hálójuk. 

A legjobbak versenyében már eddig is többször borult a papírforma, így ez előfordulhat majd a negyeddöntők során is. Az első mérkőzéseket március 23-án és 24-én játszák, a visszavágókra április 6-án és 7-én kerül majd sor.

Olvasson tovább: