Kereső toggle

Premier: Peugeot 407

Mi van a smink mögött

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A négyes sorozat mindig is központi szerepet töltött be a Peugeot történetében. Ezért megkülönböztetett figyelemmel fejlesztették ki új, középkategóriás limuzinjukat, a 407-est.

Az új 407-es macskaszer? orr-részével vitathatatlanul szakított megszokott formavilágával a Peugeot. A hatalmas, kettős optikájú fényszóróknál csak az alsó légbeömlőnyílás sikerült nagyobbra, melynek szépségéről eltérőek a vélemények. Ez a fajta "hamm, bekaplak" stílus bizonyos fajta
agresszivitást kölcsönöz az autónak, ami nem feltétlenül fog eladáscsökkenést eredményezni. A konzervatívabb lelkület? vásárlók helyett ugyanis bőséges azok száma, akik a mai trendnek megfelelően pont ilyenre vágynak. A Peugeot imázsa egyébként is felfelé ível.

Most lássuk, mi van a smink mögött. A Citroën C5-össel közös padlólemezre épült 407-es minden idők legmerevebb Peugeot-karosszériáját kapta meg, amely javítja az útfekvést, vagyis az aktív biztonságot. Sikerült finomítani az aerodinamikán is, melynek alaktényezője 0,29, szemben a 406-os előd 0,32-es értékével. A több négyzetméter felület? szélvédők szép világossá teszik az utasteret, de ami előny, az egyben hátrány is. Melegebb napokon szaunává változna a beltér légkondicionáló nélkül. Még jó, hogy ez az alapfelszereltség része. Csakúgy, mint a Toyota Avensisben már alkalmazott térdlégzsák. A 407-es csomagtere, ki tudja miért, pont 407 literes. Ezzel biztosan nem lesz kategóriaelső, azonban a döntött helyzet? hátsó lengéscsillapítóknak köszönhetően jól pakolható. Ha valaki mégis szűknek találná, az osztottan dönthető hátsó üléstámlákat a fejtámlák eltávolítása nélkül hajthatja le. 

Minden vásárló megtalálja az igényének megfelelő motort; a benzinesek 117–211 lóerősek, a HDI dízelek 110– 136 LE teljesítménnyel bírnak. Bizonyára nagy érdeklődés kíséri majd a későbbiekben megjelenő 2,7 liter lökettérfogatú V6-os HDI motort. A tervezők nem takarékoskodtak a biztonsági berendezésekkel. A 407-esbe olyan ESP rendszer került beépítésre, amely tartalmazza a blokkolás- és kipörgésgátlót, a
vészfékasszisztenst, a fékezés kerekenkénti szabályozását, valamint észleli, és aktívan közbeavatkozik, ha a járm? alul- vagy túlkormányzottá válik. Az elődjénél lényegesen gazdagabb technikával felszerelt 407-es modell ára lapzártakor még nem volt publikus.

Olvasson tovább: