hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Világligagyőztes a magyar válogatott
Újabb vízilabda arany

2003. 09. 01.
A magyar vízilabda-válogatott rövid időn belül bizonyította, hogy a barcelonai vb-ről elhozott arany nem csak hirtelen fellángolás eredménye volt. A múlt héten New Yorkban megrendezett világligán Kemény Dénes csapata ismét diadalmaskodott. A döntőben Magyarország válogatottja a vb-hez hasonlóan az olaszokkal küzdött meg az aranyéremért.

Kásás Tamásék ezúttal parányi reményt sem adtak az olasz csapatnak az Eisenhower Park uszodájában. A világliga fináléjának második negyedében válogatottunk már 7–4 re vezetett, amit az utolsó negyedre parádés játékkal 13–6-ra növeltek. Az olaszoknak a hajrában még sikerült két gólt összekaparni, a végeredmény azonban így is önmagáért beszél, 13–8 Magyarország válogatottjának. Pólósaink remek szereplésével a magyar férfi vízilabda-válogatott egy hónapon belül világversenyen a második aranyérmét szerezte, a 100 ezer dolláros fődíj mellett. A finálé egyéni teljesítményekben is bővölködött: Varga Tamás, Biros Péter és Kásás Tamás is mesterhármassal remekeltek.

A világliga további dobogósai: Olaszország ezüst-, míg a házigazda Egyesült Államok válogatottja bronzérmes. Az amerikaiaknak Szerbia–Montenegró válogatottjával szemben sikerült kivívni a dobogós helyezést. Válogatottunk idei nemzetközi mérlege: EB-ezüst, vb-arany és végül világliga arany, nagyszer? előjel a jövő évi athéni olimpiához. Kemény Dénesék nyári szereplésükkel pedig végképp rácáfoltak azokra a hangokra, amelyek már-már temették a jelenlegi magyar vízilabda-válogatottat az elmúlt évek kudarcaiért.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!