hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tovább mélyül a Fradi válsága
Nyomozás Szűcs Lajos ellen

2003. 07. 14.
Szerda délután ülésezett a Ferencváros elnöksége, mely a Fotex Rt. tervezett visszalépése miatt került összehívásra. Az ülést követően Furulyás János tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Furulyás János – az elnökség véleményét tolmácsolva – elmondta, hogy a Ferencvárosi Torna Club és a Fotex Rt. közötti kapcsolat megnyugtató alapokon nyugszik, hiszen a Fotex Rt. eddig minden tekintetben korrektül járt el, és a szerződésben vállaltakon túl is segítette a Ferencvárosi Torna Clubot. Furulyás János emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban megjelentekkel szemben a Fotex Rt. és az FTC között megkötött szerződés nem titkos, hiszen annak tartalmát elfogadták az elnökség tagjai, de az FTC nyilvános közgyűlésén is ismertették azt. 

Az elnök elmondta, hogy az üzlet megkötésének idején a Ferencvárosi Torna Club végveszélyben volt, de a Fotex Rt.-vel kötött üzlet megmentette a klubot a összeomlástól. Furulyás szerint akkor felelős döntést hozott az elnökség, illetve a közgyűlés, amit az idő azóta igazolt is, hiszen a klub a Fotex Rt.-től kapott pénzből rendezni tudta adósságait, és ma már megfelelően tud gazdálkodni. A Fotex Rt. tervezett visszalépésével kapcsolatosan Furulyás János elmondta, hogy az FTC minderről semmiféle hivatalos értesítést nem kapott, csupán neki jelezte ezt a szándékot személyesen Várszegi Gábor, a Fotex Rt. elnöke. 

Furulyás az elnökség határozataként arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy úgy döntöttek: írásos állásfoglalást kérnek a Fotex Rt.-től arra vonatkozóan, hogy a cég el kíván-e térni eredeti elképzeléseitől, azaz tervezi-e visszalépését? Az elnök úgy fogalmazott, hogy sem ő, sem az elnökség nem teheti meg azt, hogy találgatásokkal foglalkozik, találgatásokra reagál. Az FTC elnöke és elnöksége csak tényekkel kíván foglalkozni, éppen ezért várják a Fotex Rt. írásos állásfoglalását arra nézve, hogy várható-e bármiféle változás a két évvel ezelőtt megfogalmazott elképzeléseket illetően.

Mindeközben a Fradi kapusa, Sz?cs Lajos a bíróságon járt. A Fővárosi Ügyészség Nyomozó Hivatala hivatalos személy elleni erőszak bűntettének alapos gyanújával, gyanúsítottként hallgatta ki a játékost.

A gyanúsítás alapjául az FTC–Debreceni VSC bajnoki találkozó szolgált, az "összecsapás" után, 20 óra körül a válogatott hálóőr az FTC-székház erkélyéről egy alumínium szemetesedényt hajított az utcán kordont álló rendőrök irányába, s az csak a véletlen folytán nem talált el senkit. Előtte Sz?cs
hosszasan szidalmazta az egyenruhásokat.

Az ügy kapcsán már hat tanút kihallgattak, s erre további személyek esetében is sor kerül. Sz?cs szerdán mindent tagadott, nem tett vallomást, s a gyanúsítással szemben ellenvetéssel élt – közölte Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő.
(ftc.hu/MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!