hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Barrichello hatodik győzelme

2003. 07. 28.
Rubens Barrichello szereti Silverstone-t. A ferraris pilóta Forma–1-es karrierje előtt nagy részben Nagy-Britanniában versenyzett, így mindennél jobban ismeri a pályát. Ezt be is bizonyította, mikor vasárnap délután megszerezte élete hatodik Forma–1-es győzelmét a brit pályán. A második helyen a Williams pilótája, Juan-Pablo Montoya ért célba, míg harmadikként Kimi Räikkönent intették le a célban. 



Barrichello bravúros győzelmet aratott Fotó: DPPI

Izgalmas és eseménydús verseny szemtanúi lehettünk egy olyan futamon, ahol a pilóták mellett egy, a pályára rohanó skótkockás tüntető is gondoskodott arról, legyen miről beszélni a 2003-as Brit Nagydíj kapcsán. Barrichello bravúros győzelmét, ami első az idei szezonban és hatodik a Forma–1-es pályafutása során, beárnyékolja ez a szerencsétlen eset.

Ami pedig a versenyt illeti, érdekesség, hogy Michael Schumacher a másik Ferrariban "csak" a negyedik helyre tudta behozni betontorpedóját, az ötödik helyezett David Coulthard lett, akit Jarno Trulli követ a hatodik helyen. Cristiano Da Matta és Jenson Button (aki a rajtrács végéről rajtolt) zárja a pontszerző helyeket. 

A pályára rohanó tiltakozóra nem fog jó szívvel gondolni több pilóta, így a Renault-val versenyző Jarno Trulli sem. Rendkívül jól sikerült rajtja során az első rajtkockából rajtoló Rubens Barrichellót kielőzve az élre tört. A pályára beküldött biztonsági autónak köszönhetően azonban kétszer is elolvadt az előnye. Ezt követően az első bokszbeállása után autójának tapadása nem volt kielégítő, így nem tudta megtartani kezdeti hatalmas tempóját. Végül hatodik lett. 

"Vegyesek az érzéseim a verseny végén: pozitív, hogy három pontot gyűjtöttem, de csalódott is vagyok, ha az időmérő-eredményemet nézem. Az autó tökéletesen ment a rajtnál, s elkezdtem elhúzni Räikkönen elől, de a biztonsági autó mindkét alkalommal rosszkor jött számomra. Első bokszbeállásom után az autó vezethetősége megváltozott, és a pálya nagy részén rossz volt a tapadása az autómnak. Az egész verseny során keményen hajtottam, és meg kellett védenem a pozíciómat. Igazából nem tudom eldönteni, hogy elégedett vagy csalódott legyek" – nyilatkozta a kék-sárgák olasz pilótája. 

A Williams-BMW bár nem tudta folytatni menetelését, mégis megtartotta második helyét a világbajnokságban. "Ez volt az év legizgalmasabb futama, és én nagyon élveztem. Nagyon tetszett, hogy milyen jó tempóban tudtunk versenyezni, és képesek voltunk lépést tartani a Ferrarikkal. A fő nehézség a verseny során az volt, amikor a biztonsági autó másodszor is kijött a pályára, a bokszbeállásom után a 13. helyen találtam magam. Szerencsére gyorsan felzárkóztam, és az a tény, hogy Rubens után hajtottam, csak jót tett, hiszen ő »tisztította« az utat előttem" – nyilatkozta boldogan a grove-i istálló kolumbiai pilótája.

Ami a világbajnoki pontállásokat illeti, Michael Schumacher továbbra is vezet 69 ponttal, így még mindig hétpontos az előnye Kimi Räikkönennel szemben. Ralf Schumacher közben visszacsúszott a negyedik helyre csapattársa, Juan-Pablo Montoya mögé. A konstruktőrök bajnokságában a Ferrari továbbra is az élen áll, s tízpontos előnye van a Williamsszel szemben. (Forrás: Amber PR)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!