Kereső toggle

Vízilabda nemzetközi kupák

Tovább nyomult a Honvéd

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A hét végén újabb sorsdöntő fordulók voltak a nemzetközi pólós kupákon. Bajnokcsapatunk, a Honvéd BHSE bravúros hétvégét tudhat magáénak. Kovács István elit alakulatát Athénban fogadta a tavalyi Bajnokok Ligája címvédője, a görög Olimpiakosz Pireusz. A házigazda címvédőknek, a hazai pálya ellenére leszögezhetjük, esélyük sem volt a győzelemre. A Honvéd végig fölényben játszott, már az első negyedben 6–3-as vezetésre tett szert. Birosék vezetésüket mindvégig megőrizték, olyannyira, hogy a hajrában még egy fergeteges sziporkázásra is futotta, amivel szinte kiütéses győzelmet mértek az ellenfélre. A végeredmény: Olimpiakosz Pireusz–Honvéd 7–12. A harmadik forduló után a piros csoportban a két favorit, a Honvéd és a Mladost Zagreb – amely ugyancsak győzött odahaza – toronymagasan vezet. A csoportmérkőzések negyedik fordulója március 

1-jén esedékes, amikor a Honvéd Zágrábba utazik, hogy megvédje csoportelsőségét. Ez nem lesz könny? feladat, figyelembe véve, hogy idehaza is csak az utolsó másodpercekben sikerült a Kőér utcaiaknak riválisukkal szemben egyenlíteniük. 

A BL mellett a vízilabda KEK-elődöntőkben is zajlott az élet. Miközben itthon a Vasas a sorsolásban "ajándékba" kapott spanyol CN Sabadellel mérkőzött, addig a másik ágon a két nagyágyú, az orosz LukOil Szpartak Volgográd és az Olasz Posillipo Napoli küzdött egymással. A Vasast a papírforma szerinti 9–6-os győzelem után remélhetőleg már csak egy lépés – a spanyol visszavágó – választja el a KEK-döntőtől. A döntőben találkozhat egymással Stein-metz Ádám (Vasas) és bátyja, Barnabás (Napoli), ugyanis az olasz gárda idegenben verte meglepő fölénnyel, 8–4-re a Szpartakot, és ezzel gondtalanul tekinthet a visszavágó elé.

Olvasson tovább: