Kereső toggle

Bajnokok Ligája: nagy verést kapott az Inter

Parádésan játszott a Barcelona

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A téli szünet után remek mérkőzésekkel folytatódott a Bajnokok Ligája. A keddi játéknapra kisorsolt találkozók párosításai alapján is borítékolni lehetett, hogy izgalmakban nem lesz hiány. 

Az A csoportban a tavalyi döntős Leverkusen fogadta a Newcastle gárdáját. A gyógyszergyári csapat a Bundesligában is sorozatban szenvedte el vereségeit, ezért a vezetőség menesztette az eddigi trénert, Toppmöllert. A frissen kinevezett szakvezető, Hörster bemutatkozása nem sikerült, mivel a tartalékosan felálló angolok 3–1 arányú győzelmet arattak. A két nehéztüzér, Shearer és Bellamy helyett afrikai légiósok kaptak lehetőséget, és meg is hálálták a bizalmat. A nigériai Ameobi két, a zairei Lua Lua pedig egy gólt szerzett, így köszöntvén fel a klub edzőlegendáját, Sir Bobby Robsont. A kiváló szakember ugyanis az összecsapás napján ünnepelte hetvenedik születésnapját. A Leverkusen tehát továbbra is pont nélküli, így idén már biztosan lemarad a fináléról.Egy látványos jelenet a Barca-Inter rangadón Fotó: Reuters

Az A csoport rangadóján a Barcelona kiütötte az Internazionalét. A katalán egyesület is új mesterrel, a szerb Radomir Anticcsal vágott neki a folytatásnak. A bordó-kék legénység a bajnoki bukdácsolást feledtetve, a káprázatosan játszó argentin Saviola vezérletével kerekedett a milánóiak fölé. A dél-amerikai mellett két holland, Cocu és Kluivert talált még be Toldo hálójába, kialakítván a 3–0-ás eredményt, ami reálisan tükrözi a különbséget a két csapat között. 

A B csoport két meccsén összesen három gól született. Az AS Roma hazai pályán kapitulált a Valencia előtt. A kasztíliaiak győztes találatát a norvég válogatott támadója, John Carew rúgta Pelizzoli kapujába. A sérült Totti hiányát megszenvedő olaszoknak ez már a harmadik vereségük volt, nagyon valószínű, hogy a bordó-sárgák lemondhatnak a továbbjutásról, Fabio Capello edző pedig a pozíciójáról.

A favoritnak kikiáltott Arsenal az Ajaxot látta vendégül. Arséne Wenger fiai gyors vezetéshez jutottak a kirobbanó formában játszó Wiltord révén, és várható volt, hogy átgázolnak a hollandokon. Ezzel szemben az amszterdamiak kiegyenlítették az állást a tizennyolc éves Nigel de Jong játékával. A folytatásban hiába vezettek látványos támadásokat az Ágyúsok, a román hálóőr, Lobont pazar védések sorozatát mutatta be, így az eredmény nem változott. A látottak alapján az Ajax pontszerzése teljesen megérdemelt.

Szerdai eredmények

Milan–Lokomotiv M. 1–0

R. Madrid–Dortmund 2–1

M.U.–Juventus 2–1

Basel–La Coruna 1–0

Olvasson tovább: