Kereső toggle

BL: meglepetések fordulója

Döntetlen Madridban: reális

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Rájár a rúd az európai sztárcsapatok némelyikére a Bajnokok Ligájában. A héten lejátszott negyedik fordulóban a Real Madrid és az Arsenal is alulmúlta önmagát, lapzártánkkor pedig a Bayern München küzdött az életben maradásért a Milan ellen.A görög Vassziliosz Lakiszhoz hasonlóan az AEK Athén is vette az akadályt Madridban. Nem csak Zidane maradt Fotó: Reuters

A tavalyi angol bajnok Arsenal néhány napon belül kétszer is rácáfolt a papírformára. A Premier League-ben az Everton otthonában kapott ki 2–1-re (az Everton győztes gólját az alig 17 éves Wayne Rooney lőtte a kilencvenedik percben), majd a Bajnokok Ligája e heti fordulójában az Auxerre-től kapott ki ugyanilyen arányban hazai pályán. Az ágyúsok a győzelemmel továbbjutásukat is biztosíthatták volna az "A" csoportból, most azonban ezért tovább kell dolgozniuk. "Pánikra semmi ok" – hűtötte le a kedélyeket azonmód Arsene Wenger, az Arsenal trénere, mondván, mindenkinek lehet rossz periódusa, ráadásul a csapatnak már csak egyetlen pont kell a továbbjutáshoz.

Szintén formán kívül játszottak a Real Madrid sztárjai is. A királyi gárda azt az AEK Athent fogadta otthonában, amelyik az előző fordulóban kis híján megleckéztette (3–3). A Roberto Carlos, Ronaldo, Zidane nevével fémjelzett társulat kényelmes játékot mutatva már 2–0-ra vezetett a görögök ellen az első félidőben. A második játékrészben aztán a madridiak elfelejtettek kijönni a pályára. Ronaldo például az első félidőnél is kevesebbszer ért labdába (úgy tízpercenként), és a többiektől is csak egy-egy villanásra futotta. Az athéniek nem is tétlenkedtek: lelkes játékkal ikszre hozták a mérkőzést.

Az Internazionalénak azzal a tudattal kellett pályára lépnie a Lyon otthonában, hogy vereség esetén könnyen búcsút inthet a továbbjutásnak. Főleg, ha a "D" csoport másik mérkőzésén az Ajax legyőzi a Rosenborgot. Végül egyik "csapás" sem következett be: a Rosenborg bravúros döntetlent ért el a holland bajnok ellen (1–1), az Inter pedig 3–3-at játszott a Lyonnal. Ez utóbbi összecsapás bizonyult a játéknap legjobb mérkőzésének. 

A nagyok közül a forduló első játéknapján csupán a Liverpool nem okozott csalódást. Igaz, a Szpartak Moszkva eddig sem képviselt nagy játékerőt, négy meccsből nulla pontot sikerült szereznie a "B" csoportban. Ennek ellenére a mérkőzésen a moszkvaiak jutottak vezetéshez, de ez csak arra volt jó, hogy élvezetesebbé tegye az összecsapást. A tavalyi aranylabdás Michael Owen mesterhármasával ugyanis 3–1-re diadalmaskodott a Liverpool. (Owennek ez már a kilencedik mesterhármasa volt a csapaton belül, de nem egyszer brillírozott hasonlóképpen a válogatottban is.)

A negyedik forduló eredményei:

Dortmund – PSV 1–1 

Arsenal – Auxerre 1–2 

Szpartak – Liverpool 1–3

Basel – Valencia 2–2

Real Madrid – AEK Athén 2–2 Roma – Genk 0–0

Ajax – Rosenborg 1–1

Lyon – Internazionale 3–3

Newcastle – Juventus 1–0

Dinamo Kijev – Feyenoord 2–0

Olimpiakosz – Manchester 2–3

Leverkusen – Maccabi Haifa 2–1

Milan – Bayern München 2–1

Lens – Deportivo 3–1

Barcelona – Lokomotiv 1–0

Bruges – Galatasaray 3–1

Olvasson tovább: