hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Címvédésre készül a Detroit Red Wings
NHL: elkezdődött a 86. szezon

2002. 10. 14.
Csütörtökön hajnalban megkezdődött a küzdelem az észak-amerikai profi jégkorong ligában. Az alapszakasz nyolcvankét fordulója izgalmasnak ígérkezik, mivel a bajnok Detroit Red Wings trónjára több kiváló gárda is bejelentette igényét.  A "vörös szárnyak" elvesztették a visszavonult kapuslegendát, Dominik Háseket, akinek pótlására a szintén nagy nev? hálóőr, Curtis Joseph érkezett. A michigani alakulat "öregfiú kommandója" idén is bizonyíthatja szurkolóinak, hogy továbbra is remek teljesítményre képesek közeledvén a negyedik x-hez.



Detroit bajnokcsapata a címvédésre, a riválisok a trónfosztásra készülnek Fotó: Reuters

A tízszeres Stanley-kupa győztes csapat veteránjai: Yzerman, Brett Hull, Robitaille, Shanahan, valamint a liga legidősebb játékosa Igor Larionov ebben a szezonban is sikerre vezethetik "Hockeytown" kedvenceit.

A Nyugati főcsoportban fő vetélytársuk ez évben is a Colorado Avalanche alakulata lehet. A kétszeres bajnok, 

– sztárjai: a kapus fenomén Patrik Roy, a védő Rot Blake és Adam Foote, és a támadó Peter Forsberg, a kapitány Joe Sakic vezérletével – még mindig a liga egyik legjobb csapatának számít.

A Keleti oldalon több bajnokaspiráns egyesület küzd a végső siker reményében. 

A Detroit elleni döntőt elvesztő Carolina újabb meglepetésre készül, hogy ismét megmérkőzhessen a hőn áhított trófeáért. A tavalyi idényben papírformát borító "Hurrikánok" kevés nagy hír? játékossal rendelkeznek, de a kapus, Arturs Irbe és a kapitány, Ron Francis játéka záloga lehet a jó szereplésnek.

A Toronto Maple Leafs külön szót érdemel, mivel a kanadai egyesület játékosai 1967 után újra a városba akarják vinni a Lord Stanley által felajánlott kupát. A harminchatodik évébe lépett sikertelenségnek Mats Sundin és Alekszandr Mogilny teljesítménye és a szenzációs kapus Ed Belfour védései vethetnek véget. A "Big Apple", azaz New York két rivalizáló bandájáról sem feledkezhetünk meg. Az Islanders a tavalyi bajnokságban végre hírnevéhez méltóan szerepelt. 

A négyszeres bajnok Long Island-i társaság újabb diadalához minden feltétel adott. A meghatározó emberek Mark Parrish, Michael Peca, és Alekszej Jasin lehetnek a siker kovácsai, míg a védelem oszlopai: Roman Hamrlik és Mattias Timander hátul teremthetnek nyugalmat, segítve ezzel Chris Os-good kapust a támadások megszűrésében.

A Rangers szereplése évek óta kívánnivalót hagy maga után. A manhattani társulat a nyár folyamán alaposan megerősödött, és a drukkerek joggal remélik, hogy ez a kiírás végre áttörést hoz a megasztá-rokkal teletűzdelt csapat számára. A védelem izmosabbá válhat Darius Kasparaitis megszerzésével. A támadó sorok teljesítménye is tovább javulhat Bobby Holik és Jamie Lundmark csatasorba állításával. A Lindros–Bure-tandem és Brian Leetch védőzseni góljai és az örök ifjú kapitány Mark Messier meccseket eldöntő találatai a csúcsra vihetik a "Parkőröket". Az április 6-án kezdődő rájátszásig tehát lesz része izgalmakban a sportág kedvelőinek, és június elején a bajnok gárda már a Stanley-kupából pezsgőzhet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!