hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Véget ért a brazil szappanoperája
Roberto Carlos, Figo, Zidane és Raul után Ronaldo is Madridban

2002. 09. 07.
Happy enddel zárult a világbajnok Ronaldo nyári kálváriája. A brazil csatárt már a héten bemutatták új csapata, a Real Madrid szurkolóinak. Igaz, a Real 11-es mezét viselő "Fenomén" első szereplésére körübelül három hetet kell várnia a madridi közönségnek.



A brazil Ronaldo 45 millió euróért igazolt az Interből a Real Madridba, amit a szurkolók már a 21. század álomcsapatának tartanak

Fotó: Reuters

"Már kezdtem úgy érezni, hogy ez az egyezség soha nem köttetik meg az Inter és a Real között. Voltak nehéz pillanataim, de végig kitartottam amellett, hogy a Real Madridba szerződjek. Újra élvezni akarom a játékot, és biztos vagyok abban, hogy nagyszer? évünk lesz" – nyilatkozta Ronaldo.

Madrid tehát Ronaldo-lázban ég, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy a csapat boltjában 400 darab Ronaldo-mezt adtak el az első órában.

Milánóban korántsem fogadták hasonló lelkesedéssel a brazil csillag döntését. Igaz, az elnök Masimmo Moratti gondoskodott a pótlásról, Hernan Crespo személyében. Az Inter-játékosok próbálnak jó képet vágni a fejleményekhez annak ellenére is, hogy a holland Clarence Seedorf után Ronaldo a második, aki Hector Cuper edző miatt (is) hagyta el az Inter csapatát. (Cuper szerint ez elképzelhetetlen.)

"Muszáj volt eladni Ronaldót, mert mindenképpen menni akart. A szurkolók se fogadták volna vissza, ha marad. Szerintem Hernan Crespo pótolni tudja majd, és jobbak leszünk Ronaldo nélkül, mint vele" – vélekedett Moratti elnök a Gazzetta dello Sportnak. A másik új Inter-szerzemény, Fabio Cannavaro is osztja elnöke véleményét: "Fizikálisan megbízhatóbb Crespo. Egészséges, és képes negyvennél is több mérkőzést lejátszani egy évben, amit Ronaldo nem biztos, hogy bírt volna."

Az Inter – az erősítések ellenére is – 1–0-ás vereséget szenvedett egy jótékonysági mérkőzésen az AC Milan csapatától. Attól a Milantól, amely nyáron rengeteget költött új játékosokra. Érkezett Rivaldo, Nesta, Seedorf, Simics vagy a vébén remekül játszó dán Tomasson. Igaz, a távozók között is komoly nevek akadnak, például Albertini vagy Contra, akik az Atletico Madridba szerződtek. 

A nyári mozgásokat figyelembe véve tehát nem lenne meglepő, ha az olasz bajnoki címet valamelyik milánói csapat nyerné meg. Milánóban a szurkolók bizakodóak, ám a fővárosban, Rómában már kongatják a vészharangokat.

A Lazio-drukkerek két sztárjuk, Crespo és Nesta elvesztése fölött nem tudnak napirendre térni, emiatt a Lazio–Juventus barátságos mérkőzésen nekiálltak stadionjuk szétverésének; a kár 200 ezer euróra tehető.

Az AS Románál se biztatóbb a hangulat. Fabio Capello edző elégedetlen, mert úgy érzi, a vezetőség nem tett meg mindent Edgar Davids megszerzése érdekében. Mérgében kijelentette: "Ez a keret a negyedik helyre lehet elég." 

Franco Sensi válasza se váratott magára sokáig: "Ha Capello a negyedik helyben gondolkodik, valószínűleg nem ő fog ülni a csapat kispadján a szezon végén." Ennek ellenére Sensiék tettek egy utolsó ajánlatot Davids megvételére.

A héten elkészítették a Bajnokok Ligája sorsolását is. Első ránézésre a G csoport tűnik a legnehezebbnek, de az A, a D és az E se sokkal könnyebb kvartett. A Zalaegerszeget búcsúztató Manchester Unitednak elméletileg könny? dolga lehet a meggyengült Leverkusen, a görög Olimpiakosz Pireusz és a hazai találkozóit semleges pályán játszó Maccabi Haifa ellen.


A csoport: 

Arsenal

Borussia Dortmund

PSV Eindhoven

Auxerre

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!