hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Guti harcol Ronaldo helyéért
Elkezdődött a Bajnokok Ligája

2002. 09. 22.
Kedden nyolc mérkőzéssel vette kezdetét a Bajnokok Ligája (BL) idei küzdelemsorozata. A játéknap rangadóján a Real Madrid sima, 3–0-ás győzelmet aratott a Roma otthonában. A BL-címvédő frissen igazolt támadója, Ronaldo bemutatkozására várhatóan a jövő heti fordulóban kerül sor, amikor a madridiak a belga Genk csapatát fogadják. A madridiak ezúttal is iskolafocit mutattak be, különösen a második félidőben kerekedtek ellenfelük fölé. A mérkőzésen Guti nyújtotta a legeredményesebb teljesítményt, aki két gólt rúgott, adott egy gólpasszt is, ám Ronaldo érkezésével valószínűleg a kispadra kényszerül majd.



Bergkamp jól eltalált lövése utat talált a dortmundi kapuba Fotó: Reuters

"Tisztában vagyok vele, hogy hamarosan felépül, de állok a kihívás elé – nyilatkozott Guti a Corriere dello Sportnak a római találkozó után. – Úgy érzem, bebizonyítottam: alkalmas vagyok arra, hogy egy ilyen kiváló csapatban játszhassak."

Maga Ronaldo is elismerően nyilatkozott vetélytársáról: "Ismét leny?gözött a játékával. Nem ismerem őt igazán, de úgy tűnik, figyelemre méltó technikai képességekkel rendelkezik."

Az A csoportban az angol és a német bajnok mérkőzött egymással. Egy kiegyenlített első félidő után végül az Arsenal 2–0-ra 

legyőzte a Dortmundot, amely a német bajnokságot se kezdte a legjobban: öt mérkőzésből négyszer döntetlent játszott, egyszer tudott csak nyerni. Ezzel szemben az Arsenal már a hatodik forduló után az angol tabella élén áll.

A B csoportban jól muzsikált a spanyol csapat. A Valencia Aimar és Baraja góljával már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert a Liverpoollal szemben, amelyet a lefújásig meg is őriztek a hispánok. Nem volt nehéz dolguk, hiszen a vendégek német középpályását, Dietmar Hamannt a hetvenhetedik percben kiállították.

A D csoportban a sorozatban hetedik BL-szereplését megkezdő Rosenborg 2–2-es döntetlent játszott a nyáron kisebb átalakuláson átment Internazionaléval. Örömhír a milánói kék-fekete drukkerek számára, hogy Hernan Crespo rögtön második tétmeccsén eredményes volt, ráadásul két ízben is. Igaz, a norvégoknál Karadas is duplázott, így a mérkőzés döntetlennel zárult. Ezen a találkozón is volt kiállítás, a frissen igazolt olasz védő, Fabio Cannavaro mehetett idő előtt zuhanyozni.

Az olasz sajtó szerint Hernan Crespo, aki Ronaldo helyére érkezett az Interhez, beváltotta a hozzá fűzött reményeket. 

"Azt szeretném, ha mindenki tudomásul venné, hogy engem Hernan Cres-pónak hívnak és nem Ronaldónak – mondta a huszonhét éves támadó. – Teszem a dolgom, és nem akarom, hogy a brazil sztárral hasonlítsanak öszsze. Remekül érzem magam Milánóban, mindenki kedves volt hozzám, és úgy érzem, gyorsan befogadtak. Gólokat lőni nagyszer? dolog, de nem ez az elsőrend? célom: az a fontos, hogy győzzön a csapat."

A csoport másik találkozóján az Ajax már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a fiatal svéd támadónak, Zlatan Ibrahimovicsnak köszönhetően, aki kétszer is mattolta a Lyon kapusát. Sonny Anderson ugyan szépíteni tudott a hajrában; Yakubunak köszönhetően itt is villant a piros lap, ám a három pontot így is az amszterdami gárda szerezte meg. A 95-ös BL-győztes csapat, amelyet a korábbi nagyszer? hátvéd, Ronald Koeman irányít, teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Szerdai eredmények

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!