hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dupláztak a Ferrarik

2002. 09. 22.
A monzai versenyen folytatódott a Ferrarik diadalmenete. Kettős győzelemmel ajándékozta meg a Ferrari két pilótája az olasz szurkolókat, hiszen Barrichello Schumacher előtt szerezte meg az első helyet, így újból a két ferraris pilóta állhatott a dobogó első két fokára. Barrichello rajtja remekül sikerült, s Michael Schumachert megelőzve, a két Williams mögött, a harmadik helyen kezdte meg a versenyt, majd Ralf Schuma-cher motorhibáját követően Montoyát megelőzve az ötödik körben az élre tört, és meg is nyerte a versenyt. "Rendkívüli érzés volt. Nem hiszem, hogy valaha is lesz részünk hasonló élményben. Csodálatos" – áradozott Barrichello a verseny utáni ünneplésen.

Egy pilóta volt csak boldogabb Barrichellónál, Irvine, aki a Williamsek és a McLaren kiesése után a harmadik helyre hozta be a Jaguart, így idei legjobb eredményét érte el. Rendkívül jól sikerült az olasz futam a Renault pilótáinak is. Bár Trulli számára nem valami jól kezdődött a verseny, hisz a bemelegítő körben nem tudott azonnal elindulni, s a mezőny végéről kellett nekivágnia a futamnak, de a jó formában versenyző olasz a nyolcadik körre máris az első tíz között volt, és kitűnő versenyzéssel a negyedik helyen ért célba. Trulli negyedik és Button ötödik helyezésével a Renault a konstruktőrök versenyében megelőzte a Saubert, és a negyedik helyre lépett elő.

Szép eredmény a BAR számára Panis pontszerző hatodik és Villeneuve kilencedik helyezése. Balszerencsésen kezdődött a verseny a McLaren számára, hisz a startnál Coulthard hátulról nekiütközött saját csapattársának, Räikkönennek, s ennek következtében a skót pilótának le is kellett cseréltetnie a McLaren első szárnyát. Ennek ellenére Coulthard Fisichellát megelőzve a hetedik helyen fejezte be a versenyt, Räikkönen motorhiba miatt kiállni kényszerült a harmincadik körben.

A legrosszabb napja minden kétséget kizáróan a Williamsnek volt. Előbb motorhiba miatt Ralf Schumacher volt kénytelen kiállni a verseny elején, majd a felfüggesztés meghibásodása miatt Montoya adta fel a versenyt a harmincnegyedik körben a biztosnak tűnő harmadik helyről. Úgy tűnik, a jóslatok beváltak, s a Ferrari folytatta kitűnő menetelését Monzában is. Vajon a két utolsó tengerentúli versenyt is veretlenül fejezi be a Ferrari? Megtudjuk hamarosan, hiszen két hét múlva (2002. szeptember 29.) máris elkezdődik az USA Nagydíj Indianapolisban. (Amber PR)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!