Kereső toggle

Lassan jöhet a rájátszás

Még nem dőlt el semmi

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Az alapszakasz lezárásához közeledik az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság. Nem csekély tétje van a még hátralévő mérkőzéseknek. Hat csapat már nyugodtan várja az utolsó mérkőzést.Ez csak a látszat, lesz még mit dolgoznia Jordannak. A cél a rájátszás Fotó: Reuters

A biztosan bejutók névsora: a New Jersey és a Detroit keletről érkeztek, az eddigi nyugatiak a Sacramento, a Los Angeles Lakers, a Dallas és a San Antonio. A rájátszásba a két főcsoportból nyolc-nyolc csapat juthat be. A főcsoportok is alcsoportokra oszlanak, és az amerikai számítási módok alapján jön ki a végeredmény, ki is lesz a legjobb tizenhat között. Mindenképpen harcos mérkőzések várnak a határvonalon álló csapatok között.

Az utolsó lépések megtétele nem volt könny? egyik csapatnak sem – igaz keleten még van hat kiadó hely –, de a hosszú húsvéti hétvége a Detroitnak kedvezett. A keleti főcsoport nyolcadik helye táján sem egyszer? a helyzet. Air Jordan és csapata, a Washington egy ilyen meglepetésgárda lehet. A "veterán" Jordan ugyan enyhe sérüléssel küszködik – így sem szégyellt legutóbb harminc pont felett szórni –, de láthatóan inspirálja a cél. Miközben már felreppentették a hírt, hogy sérülése miatt végleg visszavonul. A levegő ura nem örült ennek, meg is üzente, hadd döntse már el ő saját maga, hogy mikor fogja befejezni újra. A jelenleg még nyolcadik Indiana másik ellenfele a kanadai Raptors lehet. A Toronto lendületből szeretne bejutni, jó szériájuk van, már ötödször távoztak győztesen a parkettről. Azok vannak előnyben, akik ezeket a végső mérkőzéseket – vagy csak egy párat közülük – akár rövidített változatban is, megnézhetik. 

Nyugaton ezzel szemben már a helyek fele elkelt. Igaz, az ottani nyolcadik sokkal biztosabbnak érezheti helyét. A Utah viszonylagosan biztos pozícióját egyedül a másik Los Angeles-i csapat, a Clippers veszélyeztethetné, de ehhez igen komolyan össze kéne szedniük magukat – igaz, bejutásuknak nem csak matematikailag lenne esélye. A többiek viszont már csak a statisztikai adataikat szépíthetik. Egy pillanatra érdemes visszatérni keletre, mert már hosszú évek óta nem volt ennyire sikertelen a hajdan szépen vöröslő Chicago Bulls. Az abszolút utolsó helyet senki nem tudja elvenni tőlük, még akkor sem, ha valamilyen csoda folytán meg is nyerik az öszszes hátralévő mérkőzésüket. A leglényegesebb kérdés már most is az, hogy a Lakers megvédi-e a címét vagy sem. Van némi lehetőségük erre, hiszen magabiztosnak tűnik a menetelésük – az biztos, hogy ha valaki fogadni szeretne az ő győzelmükre, nem nagy szorzóval számolhat.

Olvasson tovább: