Kereső toggle

Bajnokok Ligája

Készen áll a negyeddöntős startlista

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A korábbi fordulók lanyhább teljesítményét követően felforrósodott a levegő a Bajnokok Ligája kupacsoportjaiban. A legnagyobb szenzációt eddig az olasz szupercsapatok negyeddöntő előtti kiesése okozta, amivel folytatódott a Juventus elmúlt évihez hasonló BL balsorsa. 

A keddi mérkőzéseket követően eredmény született az A és B csoportban. Az A csoportban, miután a Manchester United idegenben lehengerlő, 0–3-as győzelmet aratott a Boavista felett, csoportelsőként továbbjutott; második helyen pedig a címvédő Bayern München csapata végzett, amely a Nantes feletti győzelmével 17-re növelte a BL-ben az eddigi veretlenségi sorozatát. 

A B csoport óriási meglepetést produkált azzal, hogy a korábban a csoport sereghajtójaként is helyetfoglaló Liverpool odahaza 2–0-ra verte az AS Romat, így másodikként a Barcelona mögött szintén negyeddöntős. 

A latin nemzetek vetélkedésében szenzációszámba megy, hogy az olaszoknak mindegyik csapata kiesett, míg a spanyolok várhatóan hárommal is debütálnak a negyeddöntőben. Hasonló teljesítményre kiváló esélyük van még az angoloknak, amennyiben a mai mérkőzéseken az Arsenal–Leverkusen mérleghinta az előbbi javára billen. 

A C és D csoport lapzártánkkor, szerda este játssza mérkőzéseit, ahol főleg a második helyekért folyik még óriási tülekedés. A C csoportban első helyen biztos továbbjutó a spanyol királyi gárda, a Real Madrid; miközben súlyos a tét a portugáloknak. Az FC Porto számára csupán a prágai Sparta Prahával szembeni győzelem jelenthet továbbjutást, megfejelve azzal, hogy a Panathinaikosznak odahaza nem szabad nyernie az immár tét nélkül játszó, viszont eddig csoportjában veretlen Reallal szemben. 

Az előző fordulóban még döntetlent produkált D csoportból a 3–1-es vereségét követően elszállt a Juventus, miközben nyitva áll még a kapu a másik három csapat előtt, akik számára a mai este lesz a döntő. Az Arsenal várhatóan fölényben lesz Torinóban, ahol a tartalékosokkal kiálló Juve küzd a becsületéért. Az ágyúsok számára saját mérkőzésüknél fontosabb azonban a másik csoportmérkőzés, ahol csakis
a Deportivo Leverkusennel szembeni pontszerzése esetén biztos az angolok továbbjutása.Lapzártakor:

Panathinaikosz – Real Madrid 2–2 

Sparta Praha – Porto 2–0 

La Coruna – Leverkusen 1–3

Juventus – Arsenal 1–0

Olvasson tovább: