Kereső toggle

Labdarúgás: Meglepő nyitány

Az esélytelenek nyugalmával

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A magyar labdarúgás élvonalának nevezett csapatok újra kifutottak a zöld gyepre. Nem kis meglepetésre a bajnokság élén állók kikaptak, pedig mindenki az ő győzelmüket várta. 

Talán a sereghajtó Vasas okozta a legnagyobb meglepetést a szurkolóknak, mivel igen meggyőzően szereztek diadalt az MTK felett. Az angyalföldiek pályaavató mérkőzésüket tették igen emlékezetessé. Mindenesetre a kék-fehéreknek intő jel volt a vereség, ha bajnokok szeretnének lenni, még ezzel együtt is menni fog. Az Illovszky Rudolfról elnevezett stadionban már csodáról kezdtek beszélni a Vasas-drukkerek: ez a megállapítás kissé túlzó, de tény, a játékot látva az angyalföldiek már joggal hihetnek abban, hogy elkerülhető a kiesés.

A Dunaferrnek sem volt jó hétvégéje, őket éppen a vendégek izzasztották meg, az Újpest FC játékosai most jobbnak bizonyultak. A dunaújvárosiak azzal mentegetőztek, hogy ha nekik is kész lenne az új pályájuk, akkor semmi esélye nem lett volna a fővárosiaknak. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a hétvégét leszámítva eddig szerencsét hozott nekik az akasztói aréna.

A vezető csapatok gyengélkedésének köszönhetően a ferencvárosi szívek duplán örülhettek, először is nyertek a szezonnyitó meccsen, másodszor pedig ez rögtön a harmadik helyre "repítette" a zöld sasokat. Igaz, a vendég ZTE már nem távozhatott ilyen felhőtlenül, de ez érthető is – az Üllői úton kikapni mindig "nagy" élmény.

A következő forduló lesz a huszonnegyedik. A ferencvárosiakat a kispestiek fogják fogadni. Tehát rangadó várható, mindenesetre a szurkolókon nem fog múlni. Megjegyezendő, ha ez a kezdeti lendület marad – sok szép gól, színvonalas játékot mutató új külföldi játékosok – akkor forró lesz a tavasz.

Olvasson tovább: