hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beckhamék visszavágnának Argentínának
Franciaország Argentína döntőre számítanak

2001. 12. 09.
A dél-koreai Puszanban kisorsolták a jövő évi labdarúgó-világbajnokság csoportbeosztásait. A május 31-e és június 30-a között megrendezendő torna nyitómérkőzését Franciaország játssza Szenegállal, magyar idő szerint délután fél egykor. "A nyitó mérkőzés mindig rendkívül nehéz, mindegy, hogy a címvédő vagy egy világbajnoki újonc szemszögéből nézzük. Bruno Metsu, a szenegáli szövetségi kapitány sokáig tanult Franciaországban, ezért sem örülök annak, hogy ellenük kezdünk" – nyilatkozta Roger Lemerre, a franciák kapitánya, aki Uruguay-t sem becsüli le.



David Beckham 2002-ben az angol válogatott kulcsembere lehet. Nincs könny? ellenfél Fotó: Reuters

A világ legdrágább focistája, Zinedine Zidane óvatosságra inti társait: "Nehéz mérkőzésekre számítok. Szenegál ellen a lelki tényezők fognak dönteni. Ismerjük az afrikaiakat, de a szenegáliak még sohasem szerepeltek vb-n, ráadásul nyitómérkőzést játszanak, ezért mindennél fontosabb lesz számukra ez az öszszecsapás. Egy biztos, ha megint vb-t akarunk nyerni, az összes mérkőzésünket hoznunk kell" – fogalmazott a Real Madrid ásza.

Szakírók szerint jó esélye van a franciáknak a címvédésre, két futball-legenda, Franz Beckenbauer és Michel Platini egyaránt francia–argentin döntőt jósolt. A csoportküzdelmek során a franciáknak a dánokkal is meggyűlhet a bajuk.

A sorsolás utáni egybehangzó vélemény szerint a legizgalmasabb küzdelmek az F csoportban várhatók, ahol Anglia svéd edzővel, Sven-Göran Erikssonnal készül Svédország és Nigéria ellen, illetve az argentinok elleni visszavágóra.



Platini átadja a vb-labdát a koreaiaknak Fotó: Reuters

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!