hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Remek formában a Lakers
Papírforma szerint

2001. 11. 25.
Az észak-amerikai profi kosárbajnokságban az elvárásoknak megfelelően igen magas szinten folyik a játék. Igaz, a magyar NBA-kedvelők ebből nem sokat láthatnak, de az élet ettől ott még nem áll meg. Az biztos már most is, ugyan a vége még messze van, hogy a Los Angeles Lakers ott lehet a végső körökben is.

Az L. A. Lakers támogatói ugyan túl vannak az első hidegzuhanyon – a lila-arany csapat a Phoenix Suns-szal szemben maradt alul, igaz idegenben –, de ettől függetlenül nem panaszkodhatnak, a csoportban igen biztosan állnak az élen. Valójában szinte csak most kezdenek bemelegedni a játékosok, alig több mint tíz fordulón vannak túl. De ha nem történik valamilyen csoda a többi csapatnál, akkor csak az lesz a kérdés, hogy a döntőben ki lesz az ellenfelük. Minden lehetséges. A nagy lendülettel visszatérő Jordan is egyelőre csak ezzel vigasztalhatja magát: Air J. ugyanis nem tudta magával ragadni csapattársait, akik nélkül még ő sem tud győzni. 

Tény, a közel 30 pontos átlagot jegyezni – visszatérőként (!) – nem szégyen, viszont ha a Wizards- legénység nélküle csak pár pontot tud az ellenfél kosarába juttatni, az már az lesz. Az biztos, hogy a tűz nélküli gárdával versengő csapatok biztosra mehetnek, valószínűleg győztesként vonulhatnak az öltözőbe. Egy vigasza lehet Jordannak: az őt pályán nem látó fiatalok csodálattal szemlélik a mozgó legendát. Sok NBA-újoncnak reménye sem volt erre, és most a videó helyett élőben élvezhetik a méltán híres játékos megoldásait. Jordan szerint még sokat kell dolgoz-niuk az első sikerekhez. Egy általa eddig el nem ért csúcsot viszont már beállított új gárdájával, sorozatban ennyiszer soha nem kapott ki. Bizton reméli, hogy nem állít be ezzel egy nehezen túlszárnyalható rekordot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!