hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki lesz a mesterek mestere

2001. 11. 18.
Erre a kérdésre ad választ a héten Sydneyben zajló férfi ATP mestertorna-világbajnokság, melyen a jelenlegi legjobb nyolc teniszező vesz részt. Játszik az idei négy Grand Slam-bajnok, időrendi sorrendben: Agassi (Austral Open), Kuerten (Roland Garros), Ivanisevics (Wimbledon) és Hewitt (US Open). 

Rajtuk kívül bekerült a viadalra a világranglista top nyolcban helyet foglaló újonc, a spanyol Ferrero, az orosz veterán Kafelnyikov, Patrick Raffter, a hazaiak kedvence és a francia Grosjean, a legutóbbi párizsi mestertorna nyertese. A nyolc mester két négyes csoportban körmérkőzéseket játszik egymással, innen az első kettők jutnak tovább, ők pedig keresztmérkőzésekkel döntik el a fináléba kerülést. A világbajnokságon gigászi csata folyik az idei világelsőségért is, a címvédő és jelenleg is vezető Kuerten, a nyomában loholó Hewitt és a harmadik helyen álló Agassi között. A három játéknap után a címvédő előnye tovább "olvadt", mindössze nyolc pontra Hewittel szemben, miután első mérkőzésén drámai csatában kikapott Ivanisevicstől, eközben a fiatal ausztrál repülőrajtot véve, ellenállhatatlanul tör előre, az első mérkőzésén Grosjeant, a másodikon pedig Agassit múlva fölül. Agassi vereségével szertefoszlott az az álma, hogy 31 évesen minden idők legidősebb világelsője címet kivívja magának. Hewitt viszont, amenynyiben megszerzi, 21 évesen a legfiatalabb eddigi világelső férfi teniszező lesz. Az ausztrál fiú egyébként idén szédületes teljesítményt produkált, 19 tornán indult, összesen 74 meccset nyert, 17-et ebből zsinórban, öt trófeát gyűjtött, köztük a Flushing Meadowst is. Hewittre idén decemberben vár még egy dicsőséges feladat, hogy csapatkapitányként hazai közönség előtt diadalra vezesse az esélyesebb ausztrál csapatot a Davis-kupa döntőjében a franciákkal szemben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!