hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elkezdődött a kosárfesztivál
NBA szezonnyitány

2001. 11. 04.
Eljött a nagy nap. Október 30-án a kosárkedvelők szemeiket az észak-amerikai kontinensre vetették. Túlzás nélkül ünnepnapok jönnek, megkezdődött az NBA. Az előszezon lezárásával már élesben megy a játék.



A Lakers sztárjai: Bryant és O\'Neal, akiknek két éve minden okuk megvan az örömre Fotó: Reuters

Mivel is kezdhetné egy kosárkedvelő az őszt, ha nem azzal, hogy elkezdi a visszaszámlálást a nyitó napig. Az átigazolási hullám után alaposan átrajzolódtak az erőviszonyok. Talán az atlanti csoportban érezhető ez a legjobban. Ember legyen a talpán, aki ezek után megmondja, itt ki ér oda az első helyre. A tavalyi döntős Philadelphia ismét ott lehet a rájátszásban. Alighanem az idén mindent meg fognak tenni, hogy a végső sikert is megszerezzék. Ehhez ugyan az Orlandónak is lesz néhány szava, hiszen a végső menetre ők szeretnének az aranygyűr?ért játszani. Érdemes lesz figyelni ezt a csoportot, hiszen nemcsak a szurkolók szerint kerülnek ki innen nagy számban a döntősök. 

Az NBA fényéből szinte csak a tündöklés szokott eljutni a magyar sportbarátokhoz, pedig a menetelést talán az egyik legkeményebb felkészülés előzi meg. A jó eladhatósághoz kell is a teljes harckészültség. Hetente három-négy mérkőzést is játszó csapatokba nem akárki kerülhet be. Ennek megfelelően az ottani profi lét nemcsak a sztárság pozitív oldalait tartalmazza, hanem az ahhoz vezető utat is. Nem egy sikeres meccs vagy év után lesz valaki a közönség és a média kedvence, szó szerint meg kell izzadni minden egyes cseppnyi méltánylásért. Egyszóval, Jordan sem csak úgy visszatért. A régi hírnevéből még ő sem tudott volna visszaszállni a pályára úgy, hogy minden munka nélkül magára ölti a legendás 23-ast és a reflektorok fényében belibben a mindent jelentő parkettra. Az előszezonban átlagosan 22 pontot dobott mérkőzésenként. A Washington tagjaként fogja hordani azt a számot, melyet nem csak az USA-ban vesznek magukra szívesen a fiatal kosaraspalánták. Ettől függetlenül a lényeg: Air Jordan visszatért, ezért mondjuk még nem a Wizards lesz a bajnokaspiráns.

Erre talán sokkal több az esélye a Los Angeles Lakers-nek. Az arany-lila csapat Jackson edző vezetésével szeretne újra döntőt játszani. Szép kis sorozatot írnának, mert eddig csak két csapatnak sikerült háromszor egymás után elhozni az aranykarikát, a Boston Celtics-nek és a Chicago Bulls-nak. Utóbbiak ezt a mostani Lakers edzővel érték el. Jackson nyolcszor vezette csapatait a győzelemig – hatszor a Bikákat. Kilencig jutva csúcsot állítana be. A mostani csúcstartó a sokkal szebb napokat megélt bostoniak elnöke, a nyolcvanhat éves Arnold Auerbach. Az öreg kosaras jelenleg szintén nyolc edzői aranygyűrűt tudhat a magáénak, valójában a Celtics mind a 16 elsőségében szerepet játszott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!