hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idényzárás a száguldó cirkuszban
Megint Schumacher

2001. 10. 21.
Michael Schumacher rajt-cél győzelemmel zárta a 2001-es Forma–1 versenyszezont Suzukában a Japán Nagydíjon. Ezzel méltóan koronázta meg idei teljesítményét. A második helyezett a kolumbiai Montoya lett, míg a harmadik helyen Coulthard ért célba.



Búcsúzó klasszisok: Jean Alesi és Mika Häkkinen Fotó: Reuters

Schumacher így egy újabb rekordot állított be: a szezonbeli kilencedik győzelmét szerezte meg. Ráadásul a német ferraris által megszerzett pontok száma több, mint amit Coulthard és Barrichello, vagyis a világbajnoki második és harmadik helyezett pilóta együtt szerzett. 

"A rekordok mellett nagyszerűen végződött ez a szezon számomra és a csapat számára. A hosszú téli szünet előtt jó a csúcson végezni. Mindenki így szeretné befejezni a szezont" – mondta Schumacher. Testvérének már nem volt ekkora szerencséje. "Sajnos egy büntetés miatt elvesztettem a harmadik helyet. Azonban el kell fogadnom a büntetést, mivel ez a szabály, bár az előnyöm mindössze néhány tized másodperc volt. Az első bokszbeállás után úgy tűnt, hogy a sebességkorlátozó gomb Rubens Ferrariján beszorult, ezért kellett a bokszutca kijáratánál kielőznöm, nehogy beleütközzek. Mindent egybevetve, a szezon jobban sikerült, mint vártam volna" – nyilatkozta Ralf.

Button hetedik helye nagyszer? zárás a Benetton– Renault számára. Üröm az örömben, hogy Fisichella nem ért célba, pedig kétségkívül ő a gyorsabb benettonos pilóta, így nem sikerült jól utolsó versenye a csapattal. Trulli is utolsó versenyén vett részt, ő jövőre a Benettonhoz igazol. A Honda hazai pályáján sem tudott kiemelkedőt nyújtani – pedig két csapat is ezzel a motorral versenyzett. A kezdeti lendület ellenére az ugrásra készülődő nagymacska csapata maradt ott, ahol volt. Egyik jaguáros pilóta sem ért célba, így biztosan lesz min dolgoznia Niki Lauda csapatának a következő szezonra való készülődés közben. Mindenesetre a szezonzáró versennyel több dolognak is vége szakad. A Benetton-istállóból Renault lesz a jövő évben, és megjelenik a Toyota. Mika Häkkinen tíz év után visszavonul – elmondása szerint csak egy évre. Helyére Räikkönen igazolt a West–McLaren–Mercedeshez. Ráadásként két újonc is rajthoz áll jövőre: Takuma Sato a Jordannél, és Felipe Massa a Saubernél. (APR)


A 2001-es szezon végeredménye

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!