Kereső toggle

Hajszoltak a pólósaink

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A Fukuokában zajló úszó- és vízilabda-világbajnokság e héten újra a medencébe szólította a budapesti Európa-bajnokság által kissé meggyötört magyar vízilabda-válogatottat. A hajszoltság persze elsősorban az Eb-bronzérmes férfiválogatottra értendő, az aranyérmes hölgyek már két győzelmen is túlvannak a csoportmérkőzéseken. 

Először Kanadával mérkőztek meg. Annak ellenére, hogy hosszú perceken át a kanadaiak vezettek, sikerült a kiegyenlítés, sőt az elhúzás is. Már 5–2-re vezetett Dr. Faragó Tamás gárdája, amikor egy kis kieresztés következtében 5–4-re módosult az eredmény, ám a lényeg a győzelem. Csütörtökön már a következő ellenfél várt a lányokra, a görögök. Az előbbi mérkőzésnél ez jóval magabiztosabban indult, 2–0-ás vezetéssel indítottak a magyarok. Persze a kék-fehérek sem adták könnyen, megszorították válogatottunkat, akik azonban végig uralták a mezőnyt, így hát nem csoda, hogy a meccset végül a mieink nyerték 8–5 arányban. 

A B-csoportot egyedüli veretlenként a magyar női válogatott vezeti megelőzve Ausztráliát, Kanadát, Görögországot, Hollandiát, majd a még pont nélküli Japánt, aki reményeink szerint nem szombaton szerez pontot, hiszen ekkor száll medencébe a magyarok ellen. Az A-csoportot a szintén százszázalékos orosz lányok vezetik, akik a héten jól "lealázták" az új-zélandiakat és a brazilokat is (19–4, illetve 12–2 arányban). Mögöttük nyomulnak az amerikaiak, kazahok, olaszok, végül a brazilok és az új-zélandiak, mindeddig pont nélkül. 

A magyar férfiak meglehetősen "nyögve nyelősen" kezdték a játékot Kazahsztánnal, akik kétgólos vezetéssel indítottak. De aztán beindult a Kemény-csapat, és kisebb-nagyobb erőfeszítésekkel szépítettek, majd Benedek, Kiss és Varga góljainak köszönhetően átvették a vezetést (3–2). Ettől kezdve már nem volt komoly probléma, 6–2-es elhúzás után 7–3-ra állt be a végeredmény. Az első mérkőzésük után a magyar férfiak szombaton a görögökkel, vasárnap a németekkel nézhetnek szembe a B-csoportban.

Akinek a sok vízi eseménytől megjött a kedve az úszáshoz, annak figyelmébe ajánljuk a július 28-án megrendezésre kerülő Balaton-átúszást. A távolság mindössze 5,2 kilométer, előképzettség nem szükséges, csak jó kondi. Az úszás Révfülöpről indul, és jó esetben Balatonbogláron végződik. Reggel 7 órától lehet jelentkezni 2000 forintos nevezési díj fejében.

Olvasson tovább: