Kereső toggle

Világversenyek az öttusától a medencéig

Éremeső és pólós bukás

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Sikeres hetet mondhatnak magukénak a magyar sportolók. Nyár lévén több sportág tartja világversenyeit, kihasználandó a jó időt. Tényleg jó volt az időjárás, olyan kései aratásnak sikeredett – kivéve a Margitsziget után Japánban még nagyobb csalódást okozó férfi vízilabda-válogatottat. Fodor Rajmund panasza az olaszok elleni meccsen Fotó: Reuters

Kezdjük egy részben vizes sporttal, az öttusával. Millfieldben rendezték a 41. férfi és 21. női Öttusa Világbajnokságot. A férfiak csapat és egyéni versenyére figyeltek sokan és nem tették rosszul. Két magyar versenyző küzdhetett a végén az aranyért. Balogh Gábor került ki a viadalból győzetesen. A második Horváth Viktor lett. Magyarország csapatban első lett, ezek után aligha véletlenül. Igen régen volt már ilyen, két magyar is dobogón, ráadásul szorosan egymás mellett az első két fokon. Magyar öttusázókkal korábban kétszer fordult elő, hogy az első két helyet foglalták el az egyéni vb-dobogón: Balczó András és Török Ferenc lett egyszerre érmes, és akkor is nyert a csapat. 1989-ben pedig Fábián László arany-, Mizsér Attila ezüstérmet szerzett, nyert a csapat, valamint az akkor bevezetett váltóban is győztünk. Millfieldben ismét három arannyal és egy ezüsttel zártak a férfiak.

A 4. Kajak-kenu Európa-bajnokságot Milánóban rendezték. Nehéz kezdet után jöttek az érmek, de akkor aztán mindjárt sikerült nyolcat. Éremeső lett belőle. Sokkal jobban sikerült a dolog, mint Sydneyben. Öt olimpiai számban is arany sikeredett. Biztató a szereplés. Főleg annak a fényében, hogy itt is közel a világtalálkozó. A világbajnokság élmezőnye szinte európaiakból áll, de azért figyelembe kell venni, hogy mindenki szeretne aranyhoz jutni. Nem lesz könnyű, de érdemes lesz figyelni a versenyeket.

A legtöbben a Japánban zajló úszó és vízilabda világbajnokságot kísérték figyelemmel, akik képesek voltak az élő közvetítésekért hajnaltól kora délelőttig fennmaradni. Kovács Ágnes egy bronzérem után a számára kötelezőnek számító 200 méteren nyert, azaz megvédte olimpiai címét. Lapzártánkig rajta kívül más nem remekelt az úszóviadalok során. Ellentmondásosan alakultak az események a póló helyszínén. A női válogatott remek teljesítményében valószínűleg nagy szerepet játszott a budapesti Eb-siker, míg a férfiak, a margitszigeti bronztól is elmaradva, az alsóházban játszhatnak csak osztályozót.

Olvasson tovább: