Kereső toggle

Schumacher csúcsot dönthet

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Michael Schumacher új csúcsot állíthat fel a vasárnapi Formula–1-es Malajziai Nagydíjon. A Ferrari német pilótája lehet az első, aki az 50-es évek után hat egymást követő futamon diadalmaskodik. A Ferrari szerelői arra készülnek, hogy sorozatban harmadszor is megnyerik a maláj nagydíjat Fotó: Amber PR

Az abszolút rekordot az olasz Alberto Ascarti tartja kilenc győzelemmel, sorozatban (1952, 53). Őt követi az örök rangsorban a brit Jim Clark és Nigel Mansell, valamint az ausztrál Jack Brabham, illetve Schumacher öt-öt elsőséggel. 

Sepang most harmadszor lesz házigazda, és eddig itt kizárólag Ferrari-sikerek születtek. Először Eddie Irvine nyert, miután 1999-ben Schumacher tizenhét körrel a vége előtt elengedte a világbajnoki címért versenyben lévő ír csapattársát. Tavaly a német pilóta bizonyult a leggyorsabbnak, és idén is ő az egyik esélyes. David Coulthard szerint az idei világbajnokság első futamán, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjon Schumacher megérdemelten győzött. A West-McLaren Mercedes skót pilótája másodikként ért célba. 

"A Ferrari jelenleg erősebbnek tűnik nálunk, de folyamatosan azon fáradozunk, hogy előtte végezzünk. A sepangi pálya nagyon gyors, remek előzési lehetőségekkel. Egyre jobbak leszünk, persze ez a vetélytársakra is igaz. Úgy érzem, hogy Sepangban nekem is komoly esélyeim vannak. Itt a nagy lehetőség, hogy legyőzzem Schumachert."

A hétvégi futamon idei első pontjaiért indul harcba a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen. A finn pilóta az idénynyitó nagydíjon műszaki hiba miatt – a jobb első kerékfelfüggesztése eltört – a verseny feladására kényszerült. 

"Vasárnap az első pontjaim megszerzése lesz a legfontosabb. A csapatban mindenki derűlátó, biztosak vagyunk abban, hogy sikerélményekkel hagyjuk el Malajziát. Nagyon szeretek Sepangban versenyezni, a pálya remek, a kanyarok és az egyenes szakaszok kombinációja kiváló. Az egyetlen gondot a magas páratartalom jelenti, ügyelni kell a folyadékbevitelre, de ebből nem lehet baj." 

A háromszoros világbajnok Schumacher a nagydíjon már az új sisakjában indulhat. A német pilótát a közelmúltban napi 250 ezer márkás kártérítésre kötelezte egy brüsszeli bíróság, ha nem a "szerződéses" Bell-fejvédőt hordja. Schumacher viszont a braunschweigi Schuberth-sisak mellett tette le voksát, és meglepő módon a két gyártó cégnek peren kívül sikerült megállapodnia. Az azonban nem derült ki, hogy mennyit kapott a belga cég a szerződésbontásért. 

A Ferrari-pilóta szerint az új fejvédő sokkal kényelmesebb és biztonságosabb, nem beszélve remek szellőzéséről. Az ára 15 ezer márka, ám üzletekben nem kapható. Schumacher fejéről ugyanis mintát vettek, és így készült számára a speciális fejfedő. Öccse, Ralf Schumacher is ilyenben versenyez.

Olvasson tovább: