hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Londoni divat: a méretes orosz zakó
Bajnokok Ligája

2000. 11. 25.
Manchester biztos győzelmével megmentette Anglia becsületét Fotó: Reuters

A második kör első találkozóit játszották a Bajnokok Ligájában. A folytatás jogát kivívó 16 gárda újra négyes csoportokban mérkőzik a továbbjutásért. A forduló legnagyobb meglepetését az idáig remekül szereplő Arsenal szolgáltatta. A Szpartak Moszkva csapatánál vendégeskedő londoniak ugyanis katasztrofális vereséget szenvedtek. Arséne Wenger fiai a hétvégi Everton elleni bajnoki fiaskó után újra mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. A moszkvaiak brazil légiósai szétzilálták az "ágyúsok" híres védelmét és látványos találatokkal szórakoztatták szurkolóikat. Az Arsenal támadói (Kanu–Henry–Wiltord) viszont nem bírták áttörni az oroszok beton védelmét, így a 4–1-es Szpartak-siker teljesen megérdemelt. Az angol csapatok közül csak a Manchester United volt képes a győzelem megszerzésére. A gyenge kapusteljesítmények mérkőzésén a "vörös ördögök" Paul Scholes vezetésével 3–1-re diadalmaskodtak a Panathinaikosz felett. A játéknap másik meglepetését a belga Anderlecht szolgáltatta a Lazio elleni sikerével. A kiírás esélyeseként elkönyvelt rómaiak bukásának a címvédő Real Madrid örülhetett a legjobban, mivel azonos csoportban szerepelnek. A "királyi gárda" a Leedstől hozta el a három pontot, és továbbra is a BL győzelem megismétlése az elvárás a lila-fehér alakulattól. Addig viszont még sok mérkőzés van hátra, és még lesznek meglepő eredmények.

A csoport

Valencia–Sturm Graz 2–0

Manchester–Panathinaikosz 3–1 



B csoport

Milan–Galatasaray 2–2 

Paris SG–Deportivo 1–3 



C csoport

Bayern–Lyon 1–0

Szpartak–Arsenal 4–1 



D csoport

Anderlecht–Lazio 1–0

Leeds–Real 0–2

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!