hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Aranylabdára jelöltek
Az ötvenből tizenegy francia

2000. 11. 18.
A várakozásnak megfelelően a belga–holland közös rendezés? Európa-bajnokságot megnyerő francia labdarúgó-válogatottból került ki a legtöbb jelölt. Összesen 10 játékos került a France Football hagyományos év végi Aranylabda-szavazásának ötvenes listájára. Ráadásként az országot még egy futballista képviseli. Az Eb-aranyérmes csapatban ugyan nem szereplő, de az FC Valenciával a Bajnokok Ligájának (BL) döntőjébe kerülő Jocelyn Angloma is ott van az igen elit társaságban. Az Eb-döntőbeli ellenfél olasz együttesből "csak" öten kerültek a legjobb ötven közé. Itt is van egy plusz játékos, az AS Monacóval francia bajnokságot nyerő Marco Simone, aki szintén a reménykedők táborában van. Argentína szintén hat futballistájáért szoríthat. Dél-Amerikát erősíti még négy brazil labdazsonglőr is. Érdekessége még a mostani jelöltlistának, hogy a klubok rangsorában a Manchester United a "nyerő", hat játékossal. A BL-ben diadalmaskodó Real Madrid gárdájából csak négy futballistát választott a kandidálók közé a világhír? szaklap. A győztes nevét csak december 19-én hozzák majd nyilvánosságra. A tavalyi évben a brazil Rivaldót választották a legjobb Európában játszó labdarúgónak. A most is jelölt Zidane révén a franciák 1998-ban adtak utoljára aranylabdást. Idén Figót, Henryt vagy Beckhamet tartják a legesélyesebbnek az igen rangos cím elnyerésére. Minden lehetséges.

Figo az év végén akár aranylabdával is játszhat Fotó: Reuters Milosevics most nem reklamál, majd ha felállt. Ettől függetlenül ő is ott van az esélyesek között Fotó: Reuters

Jelöltek

Franciaország: Anelka (Paris SG), Angloma (FC Valencia), Barthez (Manchester United), Blanc (Internazionale), Desailly (Chelsea), Deschamps (FC Valencia), Henry (Arsenal), Trezeguet (Juventus), Vieira (Arsenal), Wiltord (Arsenal), Zidane (Juventus) 

Argentína: Batistuta (AS Roma), Crespo (Lazio), Gallardo (AS Monaco), C. Lopez (Lazio), Redondo (AC Milan), Verón (Lazio)

Olaszország: F. Inzaghi (Juventus), Maldini (AC Milan), Nesta (Lazio), Simone (AS Monaco), Toldo (Fiorentina), Totti (AS Roma)

Hollandia: Bergkamp (Arsenal), Davids (Juventus), Kluivert (FC Barcelona), Stam (Manchester United), Zenden (FC Barcelona) 

Brazília: Anderson (Olympique Lyon), Jardel (Galatasaray), Rivaldo (FC Barcelona), R. Carlos (Real Madrid)

Portugália: Figo (Real Madrid), R. Costa (Fiorentina), N. Gomes (Fiorentina) 

Anglia: Beckham (Manchester United), Scholes (Manchester United) 

Kamerun: Geremi (Real Madrid), M,Boma (Parma) 

Spanyolország: Mendieta (FC Valencia), Raúl (Real Madrid) 

Csehország: Nedved (Lazio) 

Írország: Keane (Manchester United) 

Jugoszlávia: Milosevic (Parma) 

Németország: Kahn (Bayern München) 

Szlovénia: Zahovic (FC Valencia) 

Törökország: H. Sükür (Internazionale) 

Ukrajna: Sevcsenko (AC Milan) 

Uruguay: Recoba (Internazionale)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!