hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A 76ers kiemelkedik a mezőnyből
Fölborult a papírforma

2000. 11. 25.
Iverson nehéz helyzetben is feltalálja magát Fotó: Reuters

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság eddigi szenzációja a Philadelphia 76ers szereplése. Az eddig összesen kétszer bajnokságot nyerő (67 és 83) pennsylvaniaiak minden esélylatolgatást felborítva vezetnek a ligában. A hajdanában a sportág legendáit (Chamberlain, Julius "DrJ" Erving, Barkley) soraiban tudó gárda az utóbbi években egyszemélyes csapatként üzemelt. Allen Iverson, a zseniális dobógép ugyanis egymaga igyekezett megnyerni a mérkőzéseket. Önző magatartása miatt többször is összetűzésbe került az alakulat edzőjével, Larry Brownnal. A nyári szünetben már Iverson távozásáról szóltak a hírek, és egy újabb vihar kellett a rend helyreállásához. Iverson énekesként is bizonyítani kívánt, de az album szöveganyaga az NBA vezetői mellett mások nemtetszését is kiváltotta. David Stern, az NBA komisszárja fenyítéseket helyezett kilátásba, ezért Allen gyerek visszakozott, és megnyugtatta a szurkolókat, inkább játszik. Edzője is bizalmat szavazott a renitens játékosnak. Igaza lett. Iverson ponterős játékkal és társainak adott remek passzokkal járult hozzá ahhoz, hogy a 76ers tíz győzelemmel kezdje a szezont. Eric Snow és Theo Ratliff személyében remek társak segítik a vezért. Matt Geiger és Toni Kukocs pedig a legjobbkor dobják pontjaikat. A liga többi együttese most már a 76-osok "skalpjára" vadászik, de a Charlotte Hornets kivételével senki nem tudta megadásra kényszeríteni őket. Lendületük várhatólag sokáig tart, és a végelszámoláskor már nem lenne meglepetés a győzelmük.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!