hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Törlik az évet
NBA-krízis

1998. 12. 31.
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) tulajdonosainak és játékosainak képviselői sikertelenül zárták a bérháború kérdéseit érintő legutóbbi titkos tárgyalásukat, mindössze másfél héttel az 1998–99-es idény teljes törlését várhatóan elhozó január 7-i időpont előtt. A két fél magyar idő szerint hétfő hajnalban egy Denver közeli szállodában találkozott, és David Stern, az NBA főigazgatója kifejezésével ötórás tanácskozásukon "utolsó kísérletet tettek a szezon megmentésére". A liga több témakörben is finomította korábbi elképzeléseit, míg a játékosok uniója hajlandónak mutatkozott a legmagasabb fizetési kategóriába tartozó kosarasok jövedelmének további korlátozására. Ám a megbeszéléseket követően Jeffrey Mishkin, a liga vezető jogi szakértője úgy nyilatkozott, hogy ők a maguk részéről "elmentek, ameddig csak lehetett", és nem hiszi, hogy sor kerülhetne a lockout (kizárás) megszüntetésére, vagyis az idei szezon lejátszására. Stern hozzátette: figyelmeztették az uniót, hogy újabb ajánlatokkal már nem fognak előállni. A jelenlegi helyzet szerint a tulajdonosok testülete január 7-én ül majd össze, és akkor a főigazgató – saját elmondása szerint – azt fogja indítványozni, hogy töröljék az idénynek azt a részét is, amely még megmaradt belőle, hacsak addig nem adódik az ügyben valamilyen előrelépés. Amennyiben kimondanák a tárgyalások végső kudarcát, az észak-amerikai nagy profiligák történetében ez lenne az első eset, hogy valamelyik sportág egész szezonja elmarad. – Átfogó tervezettel álltunk az NBA vezetői elé, ők pedig megfontolták javaslatunkat. Ám hiába jeleztük további tárgyalási szándékunkat, ők a mostani állás szerint erre nem hajlandóak – fejtette ki Billy Hunter, az unió igazgatója. – Úgy vélem, a mostani idény gyakorlatilag elúszott. Húsz éve dolgozom már itt, de még soha nem tapasztaltam ilyen fokú hajthatatlanságot a játékosok részéről – fogalmazott Mishkin. (AP)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!