hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Továbbra is állóháború az NBA-ben

1998. 11. 21.
A bérügyi viták miatt hoszszú ideje álló észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) több klubjának vezetője mielőbbi megoldást sürget. Donald Sterling (Los Angeles Clippers), Abe Pollin (Washington Wizards) és Jeff Colangelo (Phoenix Suns) azt szeretné elérni, hogy David Stern, az NBA főigazgatója minél előbb egyezzen meg a játékosok képviselőivel és így elkezdődhessen az idény. "Nem gondolom, hogy Stern magától engedne a követeléseiből, le sem ül tárgyalni. Előbb-utóbb mindkét félnek engedményeket kell tennie, mert így soha nem lesz érdemi döntés. Ha a liga vezetői engednének valamelyest, akkor talán a játékosok is hajlandóak lennének követelésükből engedni" – vélekedett Sterling. Pollin, aki egyben a liga tulajdonosi testületének vezetője is, azon a véleményen van, hogy egy kevésbé követelő fellépéssel hamarabb lezárulhat a vita. "Csak akkor indulhat el végre valahára a bajnokság, ha egy kölcsönösen előnyös tervezettel állunk elő. Ha nem ez történik meg, akkor semmi nem fog megváltozni, és minden mérkőzés elmarad" – nyilatkozta Pollin. A tulajdonosok a nyáron még érvényben lévő kollektív szerződés alapján azért zárták ki (lockout) a játékosokat a ligából, mert a sportolók az NBA bevételeinek 57 százalékát kapták meg fizetésként, és ez a megengedett értéknél nagyobb volt. A vezetők a jelenlegi álláspontok szerint 50 százalékot engedélyeznének a bevételekből a kosarasoknak, míg a játékosok 60 százalékot szeretnének maguknak. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!